Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı

Program dersleri ve ders içerikleri için tıklayın 

MİSYON
Bilimsel araştırma, çalışma yöntemleri ve yayınları ile çağdaş dünyanın kabul ettiği bilim insanları rehberliğinde gerçekleştirilecek eğitim öğretimle, Atatürk ilke ve inkılâpları ışığında, Türkiye Cumhuriyeti Kurumlarına sahip çıkan, bilgiyi öğrenen, yenilikçi analitik düşünebilen, nitelikli, toplumsal sorumluluk bilinciyle donatılmış, özgüveni yüksek nitelikli ara elemanları yetiştirmektir. 

VİZYON
Dünya standartlarında gerçekleştirdiği eğitim-öğretim, araştırma ve uygulamalarıyla insanlığa sunduğu hizmetlerinin garantisini kendi adında taşıyan bir üniversitenin birimi olarak sunduğu hizmetlerin toplumsal, kültürel ve ekonomik refaha dönüştürülmesinde öncülük eden; öğrencisi, çalışanı başta olmak üzere tüm paydaşlar için sürekli çekim merkezi olan bir yüksekokul olmaktır. Gerek öğretim elemanlarının danışmanlık hizmetleri ile gerekse öğrencilerin staj uygulamaları ile yüksekokulumuz Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programının işdünyası ile uyumlaştırılması ve yüksekokul-sanayi işbirliğinin yapılmasıdır. 

GENEL BİLGİLER
Programın amacı; muhasebe ve finans sektörünün ihtiyacı olan, muhasebe alanında uygulama olarak güçlü, tekdüzen hesap planı, finans ve mali mevzuat konularında bilgili, bilgisayarda ofis ve muhasebe paket programlarını etkin kullanan elemanlar yetiştirmek olarak ifade edilebilir. Programın tanımı doğrultusunda öğrencilere, muhasebe alanındaki temel bilgileri kavrayabilme, muhasebenin fonksiyonlarını ve önemini kavrayabilme, mesleği ile ilgili mevzuatı takip edilebilme, muhasebe kayıtlarını oluşturabilme becerisi, finansal yapıyı analiz etme ve karar verme sürecinde finansal değerleri kullanabilme becerisi kazandırılması amaçlanmaktadır. Ayrıca Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programı öğrencilerine; alanı ile ilgili paket programları (ETA, LOGO, MS Office Araçları) çalıştırabilme, bilgisayar kullanarak alanı ile ilgili yazışmalar yapabilme, ticari hayatta kullanılan defterleri (yevmiye defteri, büyük defter, envanter defteri, serbest meslek defteri, karar defteri, işletme defteri vb.) mevzuata uygun usul ve esaslara göre işleyebilme alışkanlıkları kazandırılmaya çalışılmaktadır.

Bu nedenlerle; öğrencileri hem teorik hem de uygulamalı olarak bir işletmede finans ve muhasebe işlemlerini yerine getirebilecek seviyede yetiştirmek amacıyla; iki yıllık muhasebe eğitimi süresince, I. sınıfta genel muhasebe ve gerekli genel kültür dersleri, II. sınıfta ihtisas muhasebelerini içeren mesleki dersler ağırlıklı olarak okutulmaktadır. Ayrıca, bilgisayarlı muhasebe paket programları uygulamalı olarak gösterilmektedir. Okuldaki bilgilerin desteklenmesi amacıyla 30 işgününü kapsayan staj dönemi bulunmaktadır.

Staj çalışmalarında öğrencinin kazanımları şöyle özetlenebilir:
       Yüksekokuldan almış olduğu bilgilerin ne derece gerçek hayatla örtüştüğünü gözlemlemek. 
       Gerçek bir iş ortamındaki günlük sorunları yerinde görmek. 
       Gerçek iş ortamını gözlemlemeyi, dolayısıyla kendi bilgi, beceri ve yeteneklerini karşılaştırarak eksikliklerini belirlemek. 
       İş disiplini ve iş ahlâkını gözlemleyebilmek. 
       Mezun olduğunda, iş bulabileceği alanları ve işletmeleri tanıyabilmek.

1995-1996 Eğitim öğretim yılından beri önlisans düzeyinde öğretim hizmeti vermektedir. Programımıza ÖSYM tarafından YGS-6 puan türüne göre öğrenci yerleştirilmekltedir. Öğretim dili Türkçe'dir.

PROGRAM ÖĞRETİM ELEMANLARI

Dr.Ögr.Üyesi Tuba BORA KILINÇARSLAN (Bölüm Başkanı, Program Başkanı)

Öğr.Gör. Ercan BAYCAN

Öğr.Gör. N. Şebnem ÖZCAN

 

 

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [07-Eki-2019 20:29]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [19-Tem-2023 10:09]

İçerik Görüntüleme : [14.392]