GÜVENLİ KAMPÜS PROJESİ İÇİN DÜĞMEYE BASILDI.
 GÜVENLİ KAMPÜS PROJESİ İÇİN DÜĞMEYE BASILDI.

Kampüsümüzün daha güvenli bir hale getirilmesi için Sürdürülebilir Kampüs Koordinatörlüğü ile İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü Güvenli Kampüs Projesini başlattılar. İki koordinatörlüğün iş birliği ile yürütülecek proje, gerek kampüs sakinleri gerekse dışarıdan gelen ziyaretçiler için kampüsün daha güvenli bir hale getirilmesini sağlayacak çeşitli konuları içeriyor.

Proje kapsamında yürütülecek bazı çalışmalar aşağıdaki gibidir:

  1. Kampüs Trafiği: Bu proje adımında trafik levhalarının düzenlenmesinden, yol çizgilerinin yenilenmesine, otopark çizgilerinin güvenli hale getirilmesinden, kampüs içindeki araç hızının trafik polisi tarafından denetlenmesine kadar çeşitli çalışmalar ve eğitim faaliyetleri bulunuyor.
  2. Kampüs Aydınlatmaları: Bu proje adımında kampüsteki karanlık noktaların tespit edilmesinden yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanıldığı aydınlatma elemanlarıyla kampüsün donatılmasına kadar çeşitli çalışmaların gerçekleştirilmesi planlanıyor.
  3. Otobüs Duraklarının İyileştirilmesi: Bu proje adımında kampüsümüzdeki otobüs duraklarının daha güvenli hale getirilebilmesi için çalışmalar yapılması planlanıyor.
  4. Kampüs Hayvanları: Bu proje adımında kampüs hayvanlarının hem refahının sağlanması hem de güvenlik tehdidi oluşturmayacak şekilde bakımlarının yapılması için Veteriner Fakültesi ile iş birliği yapılarak uygun çalışmaların gerçekleştirilmesi planlanıyor.
  5. Ormanlık Alanlar: Bu proje adımında üniversitemizin Güvenlik Müdürlüğü ile iş birliği yapılarak orman alanlarının giriş ve çıkışlarında güvenlik tedbirlerinin alınması için çalışmaların yapılması planlanıyor.
  6. Tehlikelerin Belirlenmesinde Katılımcılık: Bu proje adımında kampüste ortaya çıkabilecek tehlikeli durumların tespit edilebilmesi amacıyla hem öğrencilerin hem de personelin kullanabileceği uygulamaların geliştirilmesi ve yürütülmesi için çalışmaların yapılması planlanıyor.
  7. Kampüsün Fonksiyonel Haritasının Çıkarılması: Bu çalışma kapsamında kampüsteki bölgelerin farklı açılardan (güvenlik, atık yönetimi, enerji yönetimi vb.) özelliklerinin ulaşılabilir olduğu etkileşimli bir haritanın oluşturulabilmesi için çalışmaların yapılması planlanıyor. 

Güvenli Kampüs Projesi için ilk adımın atıldığı toplantıda, Sürdürülebilir Kampüs Koordinatörlüğü’nden Prof. Dr. Güray Salihoğlu ve Prof. Dr. Şule Turhan, İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü’nden Prof. Dr. Nurettin Yamankaradeniz, Öğr. Gör. H. Gizem Akalp, Öğr. Gör. Uğur Saklangıç ve İş Sağlığı ve Güvenliği Teknikeri Metin Gülşen hazır bulundu.

BUÜ İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü

BUÜ Sürdürülebilir Kampüs Koordinatörlüğü

                                                                          

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [16-Haz-2022]

Haber Görüntüleme : [1.056]