Etkinlik : TEKNOFEST Çalışmaları

Etkinlik Yeri : Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi


Etkinlik Başlangıç Tarihi : 21-05-2024


Etkinlik Bitiş Tarihi : 23-05-2024

Etkinlik Başlangıç Saati : 09:30


Etkinlik Bitiş Saati : 18:00


Etkinlik Açıklama :

UYBIST olarak, Bursa Uludağ Üniversitesi Teknofest Topululuğunun Mete Cengiz Kültür Merkezinde düzenlediği ve 2 gün süren proje sergisine 19 üye (5 proje) takımı ile katılım sağladık. Yönetim Bilişim Sistemleri ve İnegöl İşletme Fakültesini temsil ettiğimiz bu sergide Rektörümüz Sn. Ferudun Yılmaz’a, çeşitli şirketlerden Yönetim Kurulu Üyelerine, Üst düzey yöneticilere, Akademisyenlere ve Öğrencilere projelerimizi sunma fırsatı elde ettik.

Projelerimiz ve amaçları kısaca şu şekilde;
IHAWK: Görüntü işleme ve karar destek sistemi ile afet sonrası yapay zeka destekli sektörleme işlemi.

Bilgisayarlı Görü ile Mamografi Görüntülerinin Analizi ve Sınıflandırılması: Yapay zeka ve görüntü işleme modelleri kullanarak mamografi görüntülerinde kitle ve kalsifikasyon tespiti yapan daha sonra varlık ismi çıkarma kullanarak BI-RADS kategorisinde tahminleme modeli.

Şehirler Arası Dilek(İstek), Öneri, Şikayet Uygulaması: Vatandaşlar ile Belediyeler arasinda iletişim köprüsü kurmayı amaçlayan çok yönlü bir web platformdur.

SecureLift: Yurtlarda yaşayan öğrencilerin güvenliğini artırmak amacıyla asansörlerde olası arızaları tespit eden ve anlık bildirimler gönderen yapay zeka destekli bir sistemdir. Sensörler ve yapay zeka algoritmaları kullanılarak, asansörlerin çalışma durumu izlenip arızalar önceden tahmin edilerek güvenlik sağlanmaktadır.

MindAI: İnsanların kişisel gelişim ve okul hayatında tamamıyla kendilerine özel deneyim sağlamaları adına geliştirdiğimiz mobil uygulamamız. Aynı zamanda sürecin takibini sağlarken psikolojik destekte bulunuyor.

Topluluk Başkanı Avni Berka Daloğlu: İlk adımı attığımız andan itibaren bize vakit ayıran toplantı salonu ve çalışmalarımıza uygun ortam için yardımcı olan Sayın Dekanımız Orhan Bozkurt hocamız, Danışman Hocamız Arş. Grv. Eda Sönmez hocamıza ve sergi günlerinde yanımızda olup bize destek olan Doç. Dr. Fatih Gürses ve Doç. Dr. Melih Engin hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Ekibime bol başarılı bir gelecek diliyorum.


Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Tüm Etkinlikler

Etkinlik Tarihi : [21-May-2024]

Etkinlik Görüntüleme : [197]