Erasmus Topluluğu Kültür Turu
 Erasmus Topluluğu Kültür Turu

Erasmus Topluluğu, 2023-2024 Akademik dönemi Erasmus Öğrenim Hareketliliği kapsamında üniversitemize gelen öğrenciler ile kültür turu düzenledi. 

Üniversitemiz Öğrenci Toplulukları Kültür Topluluğu kapsamında kurulan Erasmus Topluluğu ilk gezi etkinliğini kültürel değeri yüksek, büyülü Kapadokya’da gerçekleştirdiler. Almanya Duisburg-Essen, JLU Giessen ve FH Aachen, Polonya Warmia and Mazury in Olsztyn ve Romanya Ion Mincu Üniversitelerinden  gelen öğrenciler, Kapadokya Turu ile kültürümüzü yakından tanırken, ören yeri ve müze ziyaretlerinin yanı sıra yöresel lezzetleri de deneme fırsatı buldular. 

“Dünya’nın Yeni 25 Harikası” Listesinde 5. Sırada

Erasmus Öğrencileri, 60 milyon yıl önce üç farklı dağın püskürttüğü lav ve küllerin oluşturduğu tabakaların yağmur ve rüzgâr tarafından aşındırılmasıyla ortaya çıkan mağaralar, peri bacalarını andıran şekilleri ile büyülü bir atmosfer dönüşen, 1985’ten beri UNESCO Dünya Kültür Mirasları Listesinde yer alan ve Times’in “Dünyanın Yeni 25 Harikası” listesinde 5. sırada olan bölgede, Ihlara Vadisi - Yeraltı Şehri - Ürgüp – Güvercinlik Vadisi – Develi Vadi - Paşabağ – Avanos gibi alanları 2 gün gibi kısa bir sürede ziyaret ederek, yorucu bir gezi gerçekleştirdiler. 

Büyülü Kapadokya’da Balon Seyri

Peri bacalarının üzerinden doğan güneşe karşı sabah 5’te rengarenk balonların yükselişini seyrettikleri, testi kebabı gibi yöresel lezzetleri denedikleri turun tam bir kültür ve gurme turuna dönüşmesinden memnuniyetlerini  dile getiren öğrenciler, Üniversitemizde gerçekleştirdikleri Erasmus sürecine unutulmaz bir anı daha eklediklerini dile getirdiler.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [23-May-2024]

Haber Görüntüleme : [451]