Okullarda Şiddet Ders Konusu Oldu
 Okullarda Şiddet Ders Konusu Oldu

Okullarda yaşanan saldırganlık ve şiddet olaylarının giderek artması üzerine, eğitimciler harekete geçti. Ülkenin güncel sorunlarına çözüm üretmeyi temel görev kabul eden Bursa Uludağ Üniversitesi, bu alanda da önemli bir adım atarak öğretmen yetiştiren Eğitim Fakültesi’nde “Okullarda Şiddet ve Zorbalığın Önlenmesi” adıyla bir ders açtı. Ders içeriği kitaplaştırılarak kaynak kitaplar arasında yerini aldı.

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rüçhan Uz’un önerisiyle açılan derste öğretmen adayları okullarda sorunların şiddete ve zorbalığa başvurmadan nasıl çözülebileceğini öğreniyor.

BUÜ Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rüçhan Uz, dünyada ve Türkiye’de hayatın her alanında şiddetin giderek arttığını, çocukları ve gençleri geleceğe hazırlama görevini üstlenen okulların da bundan nasibini aldığını, bir eğitimci olarak bu gidişattan büyük kaygı duyduğunu söyledi.

Okullarda şiddeti önlemede en önemli görevin öğretmenlere düştüğünü belirten Doç. Dr. Rüçhan Uz, öğretmen yetiştiren bir eğitimci olarak bu sorunun çözümüne katkıda bulunmak amacıyla bir ders içeriği oluşturduğunu kaydetti.

Doç. Dr. Rüçhan Uz, okulları şiddetten arındırmak için okulu bir bütün olarak ele alan çeşitli önleme programları geliştirildiğini, bu programları uygulamak üzere öğretmenlere, okul yöneticilerine, anne-babalara ve öğrencilere verilecek eğitimler  sayesinde çözüme ulaşmanın mümkün olabileceğini söyledi. Doç. Dr. Uz, “Bu sorun bütünsel bir bakış açısıyla çözülmek zorundadır. Şiddet yok edilemez belki ama azaltılabilir. Bunun için öğretmen adayı öğrencilerimize okulda yaşanan şiddet olaylarının azaltılmasında neyi, nasıl, kimlerle yapması gerektiğini öğretiyoruz. Öğretmenlerin, velilerin, yöneticilerin, yapabileceklerinin yanı sıra öğrencilere yönelik uygulamalar da ders içeriğinde yer alıyor. Akran arabuluculuğu olarak nitelendirdiğimiz barışçıl çözüm yolu, öfke kontrolü, çatışma çözme ve sosyal beceri öğretimi de bunlar arasında yer alıyor” şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [14-Ara-2018]

Haber Görüntüleme : [974]