Öğretmenler Günü Kutlama Töreni
 Öğretmenler Günü Kutlama Töreni

BUÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı 24 Kasım Öğretmenler Günü Anma Programı, Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.Törenin açılış konuşmasını yapan BUÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Demirel, öğretmenlik mesleğinin insanlığın yazıyı bulması ile başladığını söyledi. Eğitim ve öğretimin İslam medeniyetiyle birlikte büyümeye ve gelişmeye başladığını vurgulayan Dekan Prof. Dr. Muammer Demirel; “Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim oku diye başlıyor. Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu diyor. Bizi düşünmeye ve öğrenmeye sevk ediyor. Yine aynı dinin Peygamberi; ilim Çin’de de olsa alınız diyor. O günlerde medrese eğitimleri harika bir sistem ile ortaya çıkıyor. Melese bir astronomi bilimi her şeyini İslamiyet’e borçludur. Elbette bugünkü astronomik bilgilerle o günkü bilgileri kıyaslamak mümkün değildir. Ancak birçok bilimin temeli o günlerde atılmıştır. Bizler günümüzde maalesef bu konuda geri kaldık. Batılılar bizim bıraktığımız miraslara bizden daha iyi sahip çıkıyorlar” ifadesiyle konuşmasına devam etti

Törende  genç öğretmenlerin katıldığı bir de panel düzenlendi. Panelin moderatörlüğünü yapan Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kazım Yoldaş, eğitimde kültür konusunun büyük önem taşıdığını vurguladı. Prof. Dr. Yoldaş; “Bizim bir ayağımız milli kültürümüzdür. Diğer ayağımız da evrensel bilgi ve kültürdür. Milli kültürümüz üzerinde sağlam durduktan sonra, bütün evrensel bilgiye saygı duyarak, tıpkı bir arı gibi etrafımızdaki her şeyden toplayabiliriz. Biz bunları kendi süzgecimizden geçirdikten sonra hiç korkmadan öğrencilerimize aktarabiliriz. Bizim bu anlamda çok kutsal bir görevimiz var. Öğrencilerimizi evrensel bilgiye açık bir şekilde, onları alacak ve kendi kültürü ile özümseyebilecek şekilde yetiştirmek zorundayız” dedi.

Tören BUÜ Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinin cübbe töreniyle devam etti.  Şehit öğretmenler için şiirlerin okunarak tören programının son bölümünde Türkiye’nin farklı illerinde görev yapan öğretmenler deneyim ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştılar.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [28-Kas-2018]

Haber Görüntüleme : [962]