BURSA’DA ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÖĞRENCİLER BİLİMLE BULUŞUYOR!
 BURSA’DA ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÖĞRENCİLER BİLİMLE BULUŞUYOR!

BURSA’DA ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÖĞRENCİLER BİLİMLE BULUŞUYOR!

‘Bursa Uludağ Üniversitesi’ ve ‘Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’ işbirliği ile yapılacak olan ‘SINIR TANIMAYAN BİLİM’ adlı projenin başvuruları başlamıştır.

Bursa Uludağ Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümünden Dr. Oya ARSLAN-ARMUTCU’nun yürütücülüğünde, Dr. Mustafa KURT’un araştırmacı olarak katıldığı, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi ile işbirliği ile gerçekleştirilecek olan ve TÜBİTAK tarafından desteklenen ‘SINIR TANIMAYAN BİLİM’ isimli projede, hafif düzeyde zihinsel yetersizliği ve öğrenme güçlüğü olan ortaokul öğrencilerinin bilime yönelik ilgi ve meraklarının artırılması hedeflenmektedir.

Proje kapsamında 2018-2019 eğitim öğretim yılında ortaokula devam eden 20 hafif düzey zihinsel yetersizlik, 20 özel öğrenme güçlüğü olan 40 kaynaştırma öğrencisi ile uygulama yapılacaktır. Bu etkinlikler öncesinde, Dr. Oya ARSLAN-ARMUTCU ve Dr. Mustafa KURT tarafından, projede görev alacak eğitimcilere, özel eğitim alanı ve özel gereksinimli bireylere yönelik öğretim programlarına ilişkin bir eğitim de sunulacaktır. Projeye katılacak öğrencilerin www.sinirtanimayanbilim.com web adresi üzerinden başvuru yapmaları istenmektedir. Proje uygulaması Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde iki etkinlik döneminde yapılacaktır. Birinci etkinlik dönemi 02.10.2018/05.10.2018, ikinci etkinlik dönemi 09.10.2018/12.10.2018 tarihlerinde uygulanacaktır.

Proje programında birinci gün ‘Küçük Dünyalara Yakından Bakış’, ikinci gün ‘Mucitler Laboratuvarında Keşif ’, üçüncü gün ‘Tasarla Eğlen Üret’, dördüncü gün ‘Uzaya Kısa Bir Yolculuk’ başlıkları altında etkinliklere yer verilecektir.

Bu projenin sonunda özel gereksinimli öğrencilerin, bilim ve bilim uygulamalarına yönelik tutumlarının olumlu yönde geliştirilmesi, bilimsel bilgi ve becerilerinin artmasının yanı sıra, özel gereksinimli öğrencilerle çalışacak eğitimcilerin özel gereksinimli bireylere yönelik olumlu tutumlar geliştirmeleri beklenmektedir.

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [16-Eyl-2018]

Haber Görüntüleme : [1.433]