ÖĞRETMEN ADAYLARININ GÖZDESİ BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
 ÖĞRETMEN ADAYLARININ GÖZDESİ BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi, ÖSYM tarafından açıklanan 2017 yılı Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) raporuna göre; Türkiye’deki en güçlü 10 üniversite arasında yer almayı başardı.

Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İlknur Savaşkan, Eğitim Fakültesi’nin öğretmen atamalarında kullanılan KPSS121 puan türünde, İlköğretim Matematik ve Sosyal Bilgiler öğretmenliklerinde dördüncü, Matematik Öğretmenliğinde altıncı, İngilizce ve Türkçe Öğretmenliğinde sekizinci ve Okul Öncesi Öğretmenliğinde dokuzuncu sırada yer alarak Türkiye’deki en güçlü ilk 10 üniversite içerisine girdiğini söyledi.

Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İlknur Savaşkan, ülkemizin eğitim sorunlarının bilimsel olarak çözümlenmesine, eğitim politikasının gelişmesine katkıda bulunmak ve aydın eğitimciler yetiştirmek amacıyla 1982 yılından bu yana 14 programda öğretmen yetiştiren Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin nitelikli eğitiminin yanı sıra çeşitli projelerle de toplumsal sorumluluklarını yerine getirdiğini belirtti.

PROJECİ FAKÜLTE

Eğitim Fakültesi ulusal anlamda bölgesinin ihtiyaçlarını fakülte-sektör iş birliği projeleri üzerinden yürütmeyi hedefliyor. Araştırmacılar sektörün ihtiyaçları doğrultusunda Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü ile ilgili Üniversite Sanayi İş birliği ve Kamu Sektör İş Birliği projeleri yürütüyor.  

Bu projeler, otistik çocuklara özel eğitim, sosyal sorumluluk alma, dezavantajlı ve suça meyilli bireylerin psikolojik ölçümleri, çocukların çevre bilincinin artırılması ve kent yönetimine aktif katılımın sağlanması, gelecekteki iş hayatında çok uluslu firmalara uyum süreci için gerekli beceriler, Bursa’da çocuk dostu kent modelinin oluşturulması için bir kentsel tasarım, İngilizce öğrenme ortamının oluşturulması ve üniversite ile toplum bağlantısının kurulması, gezici-eğitimli oyuncak kütüphanesi, ergenlerin sağlık bilincinin geliştirilmesi, risk altındaki çocukları topluma kazandırma ve beceri odaklı değerler eğitimi gibi konuları kapsıyor.

Öte yandan Eğitim Fakültesinde araştırmacı kaynağının uluslararası bağlamda gelişimi amacıyla Almanya, Avusturya, Hollanda, Fransa, Bulgaristan ve İngiltere gibi Avrupa Birliği ülkelerindeki araştırmacılar ile uluslararası bağlantılar kurarak ortaklaşa yürüttüğü ve tamamladığı araştırma projeleri de bulunuyor.

Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde öğrenciler, yurt dışı eğitim-öğretim olanaklarına da sahip. Erasmus, Erasmus Plus ve Secondos programlarıyla destekleyen Eğitim Fakültesi, Avusturya Innsbruck, ve Almanya Koblenz Landau Üniversitesi gibi köklü kurumlarla işbirliğini de giderek derinleştiriyor.

GÜÇLÜ KADRO

Eğitim Fakültesi bünyesinde alanlarında öncü, bilimsel araştırma faaliyetlerinde bulunan ve yayınları ile fakültemizi uluslararası düzeyde temsil eden 23 Profesör, 27 Doçent, 54 Doktor Öğretim Üyesi,

70 Öğretim Görevlisi, 34 Araştırma Görevlisi bulunuyor.

EĞİTİM OLANAKLARI

Eğitim Fakültesinde öğrenim görmekte olan öğretmen adayları, lisans öğrenimleri esnasında Çift Ana Dal programını tamamlayarak iki farklı öğretmenlik alanında diploma sahibi olabiliyor. Öğrenciler, lisans eğitiminin ardından istedikleri bilim dallarında yüksek lisans ve doktora eğitimi de yapabiliyor.

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [02-Eyl-2018]

Haber Görüntüleme : [1.462]