PISA, TIMSS ve Yaşam Temelli Soru Yazma Eğitimi Tamamlandı
 PISA, TIMSS ve Yaşam Temelli Soru Yazma Eğitimi Tamamlandı

Üniversitemiz Rektörlüğü ile Bursa il Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde düzenlenen “PISA, TIMSS ve Yaşamsal Soru Yazma Eğitimi” tamamlandı. Üç alanda yapılan eğitimin Matematik programına 25 öğretmen, Türkçe programına 21 öğretmen, Fen Bilgisi programına 21 öğretmen katıldı.

Matematik grubunda Prof. Dr. Murat Altun  Fen Bilgisi grubunda Prof. Dr. Salih Çepni Türkçe grubunda Doç. Dr. Nihat Bayat ve Doç. Dr. Gökhan Arı  görev aldı.

Halil İnalcık Bilim Sanat Merkezi’nde yürütülen hizmet içi eğitime her hafta Cuma günleri 09:00 -13:00 saatleri arasında yapıldı ve toplam 10 hafta (toplam 40 saat) sürdü.

 Öğretmenlerin büyük bir titizlikle izlediği seminerde katılım belgelerinin dağıtımı için düzenlenen törende konuşan Prof. Dr. Murat Altun, verimli geçen bir çalışmayı tamamladıklarını, benzer hizmet içi faaliyetlerden farklı olarak bu çalışmada, ülkelerin eğitim politikalarını belirlerken referans aldıkları Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı olan PISA sorularının yapısını tanıttıklarını, arka planında nasıl bir eğitim olması gerektirdiğini, PISA ve TIMSS benzeri yaşamsal soru yazma becerilerinin geliştirildiğini, bu çalışmalara devam edilmesi halinde uluslararası sınavlarda Bursa bölgesinin öne çıkmasını umduklarını belirtti.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ekrem Koz, Eğitim Fakültesi’ne teşekkürle çalışmalardan büyük bir memnuniyet duyduklarını ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile üniversite işbirliğine devam etmek istediklerini belirtti. Tören Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Özkan ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ekrem Koz’un katılım belgelerini dağıtmaları ile son buldu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [10-May-2018]

Haber Görüntüleme : [1.584]