ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ İLE INNSBRUCK ÜNİVERSİTESİ ARASINDAKİ SECONDOS PROJESİ GÜÇLENİYOR
 ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ İLE INNSBRUCK ÜNİVERSİTESİ  ARASINDAKİ SECONDOS PROJESİ GÜÇLENİYOR

             “Secondos” Değişim Projesi 2011 yılından beri Avusturya Innsbruck Üniversitesi ile Türkiye’de ilk ve tek ortağı olan Uludağ Üniversitesi arasında başarılı bir şekilde yürütülmektedir. 

             Avusturya’da doğup büyüyen Türk kökenli Innsbruck Üniversitesi öğrencilerinin bir yada iki dönem Üniversitemizde öğrenim görmelerine imkan tanıyan “Secondos” projesinin amacı , bu öğrencilerin Türk eğitim sistemini, kültürünü ve insanını yakından tanıyıp, gelecekte iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunmalarını sağlamaktır. Proje kapsamında Uludağ Üniversitesi öğrencileri de Innsbruck Üniversitesinde öğrenim görmektedirler. 

            Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yusuf ULCAY yenilenen “Secondos” sözleşmesini Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Muammer DEMİREL, Eğitim Fakültesi Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı ve Secondos Kurum Koordinatörü Yrd.Doç.Dr.Hikmet UYSAL ile beraber imzaladı. 

            Beş yıldır iki Üniversite arasında başarılı bir şekilde yürütülen ve yenilenen “Secondos” projesi kapsamında Innsbruck Üniversitesi Rektörlüğü Üniversitemiz Lisans-Yüksek Lisans öğrencilerinden 2 kişiye 1 dönemlik, Doktora öğrencilerinden de 2 kişiye 12 aylık burs verecektir.

 

  

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [28-Eki-2016]

Haber Görüntüleme : [1.983]