EĞİTİM FAKÜLTESİ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI DİPLOMA TÖRENİ
 EĞİTİM FAKÜLTESİ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI DİPLOMA TÖRENİ

Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesinden mezun olan öğrencilerin diplomaları TOFAŞ Nilüfer Spor Salonunda gerçekleştirilen törenle kendilerine takdim edildi.

Yaklaşık 1110 öğretmen adayının diplomalarını aldığı törene Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Demirel, Uludağ Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Şeref Kara,  Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse, Nilüfer Belediye Başkanı Vekili Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Rahşan Duygu Tursun, dekanlar, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.


15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminde hayatını kaybeden demokrasi şehitlerinin üzüntüsü mezuniyet törenlerine de yansıdı. Öğrencilerin kep atma merasimi alınan ortak karar ile iptal edildi.


Program, Eğitim Bilimleri Enstitüsünün töreniyle başladı. Mezun olan yüksek lisans ve doktora düzeyindeki bilim adamı adayları diplomalarını ve ödüllerini danışman hocalarından aldılar. 


Enstitü töreninin ardından Eğitim Fakültesinin törenine geçildi. Sunucu tarafından fakülte bünyesinde bulunan tüm bölümler sırasıyla takdim edildi. Takdim sırasında salonda büyük bir coşku gözlendi. Fakülte birincisi olan Özel Öğretim Bölümünden Burcu Çelebi, birincilik konuşmasını yaptı.


Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Demirel kürsüye davet edildi.  Demirel,  darbe tarihinden bahsederek, Osmanlıdan günümüze darbelerin devletimizi ve milletimizi nasıl olumsuz etkilediğini ancak artık milletimizde bir darbe bilinci oluştuğunu ve bundan sonra millet iradesine ipotek koymanın mümkün olmadığını ifade etti. Demirel’in konuşması izleyiciler tarafından coşkulu bir şekilde alkışlandı.
Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Demirel’in konuşmasının ardından, sırasıyla Uludağ Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Şeref Kara, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse, Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili ve Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Rahşan Duygu Tursun konuşmalarını yaptılar.


Törene, bölümlerinde dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesi ile devam edildi. Eğitim Fakültesinin tüm bölümlerindeki dereceye giren öğrenciler başarılarının mutluluğunu ve heyecanını yaşadılar.


Katılım ve ilginin son derece yoğun olduğu program öğretmen adaylarının hep birlikte Öğretmenlik Yeminini etmeleriyle son buldu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [10-Ağu-2016]

Haber Görüntüleme : [3.506]