Öğr. Gör. Erkİn KESKİN Mansiyon Ödülü

İstanbul Exlibris Derneği ve İstinye Üniversitesi’nin geleneksel olarak düzenlediği 5. Uluslararası Exlibris yarışması sonuçlandı.

Alanında dünyanın en çok katılımlı yarışmalarından birisi olan yarışmaya 36 ülkeden 451 sanatçı 1162 farklı ekslibris eseri ile katılım göstermiştir. Alanında uzman Uluslararası sanatçı ve jüri üyelerinden oluşan seçici kurul 8 Ödül, 10 Mansiyon ve 10 Sanatçılaya Onur Sertifikaları verilmitir. Ayrıca sergileme ve katalog için 182 sanatçıdan 243 ekslibris seçmiştir. Bu değerlendirme sonucunda;

Eğitim Fakültesi Güzel sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Eğitimi ABD öğretim elemanı Öğr.Gör.Erkin Keskin mansiyon ödülüne değer bulunmuştur.

“Ekslibris, kitapseverlerin kitaplarının iç kapağına yapıştırdıkları üzerinde adlarının ve değişik konularda resimlerin yer aldığı küçük boyutlu baskıresimlerdir. Kitap sahibini tanıtır, onu yüceltir ve kitabı ödünç alan kişiyi geri getirmesi konusunda uyarır. Sözcük olarak ...’nın kitaplığından anlamına gelir.”

Haber Tarihi : [30-Eyl-2022]

Haber Görüntüleme : [1.018]