FAKÜLTEMİZİN TÜBİTAK ARDEB PROJE BAŞARISI

Fakültemiz, Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Nalan Kuru’nun yürütücüsü olduğu Erken Çocuklukta Sürdürülebilir Sosyal Duygusal İyi Oluşu Desteklemek İçin Bir Model Önerisi: Duygu Dostu Anaokulları başlıklı proje, TÜBİTAK ARDEB Projeleri içerisinde Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı’nın 2022-1 döneminde desteklenmeye değer bulunmuştur.

Türkiye genelinden okul öncesi eğitim paydaşlarının katılımıyla 28 ay sürecek projede erken çocukluk döneminde sürdürülebilir sosyal duygusal iyi oluşu desteklemek için duygu koçluğu ve sosyal duygusal iyi oluş temelli tüm okul yaklaşımına dayanan tasarım tabanlı bir model geliştirilmesi, uygulanması ve etkililiğinin incelenmesi amaçlanmaktadır. Projede Emotion Coaching (Duygu Koçluğu) İngiltere Enstitüsü kurucularından Bath Spa Üniversitesi ‘nde görev yapan Dr. Louisse Gilbert yurtdışı danışman, Dr. Elif Yılmaz (Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi) araştırmacı, Dr. Ezgi Akşin Yavuz (Trakya Üniversitesi) araştırmacı, Dr. Emel Tok (Pamukkale Üniversitesi) araştırmacı, Dr. Haydar Yılmaz (Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi) araştırmacı, Arş. Gör. Demet Koç (Bursa Uludağ Üniversitesi) bursiyer (doktora öğrencisi), Öğr. Gör. Damla Güzeldere Aydın (İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu) bursiyer (doktora öğrencisi) ve yüksek lisans eğitimine devam eden üç yüksek lisans bursiyeri ve bir lisans bursiyeri yer almaktadır.

Haber Tarihi : [22-Eyl-2022]

Haber Görüntüleme : [1.121]