DIGI-FIRE
 DIGI-FIRE

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve gönüllü-aktif itfaiyecilerin mesleki eğitimlerini dijital ortam üzerinden yapmalarına imkan sağlayan Digi-FIRE isimli projenin kapanış programı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın katıldığı ulusal kongre programıyla yapıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nca hazırlanan Uludağ Üniversitesi, Bursa Gönüllü İtfaiyeciler Derneği ve Konya Tüm Gönüllü İtfaiyeciler Derneği’nin yanı sıra Almanya, İspanya ve Romanya’dan itfaiye ve kurtarma birliklerinin ortaklığıyla hayata geçirilen ‘Digi-FIRE’ projesi, kapanış toplantısı Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde yapıldı. ‘Gönüllü İtfaiyeciler için Dijital Destek’ adıyla hazırlanan eğitim projesi için Avrupa Birliği fonlarından kaynak kullanıldı. Proje ile Bursa ve Türkiye’deki gönüllü itfaiyeciler için uzaktan eğitim portalı oluşturulması hedeflendi. İtfaiye Amiri Recep Aydın tarafından ‘Digifire’ projesi ve diğer AB proje çalışmaları hakkında bilgi verilen toplantının sonunda projeye katkı sunan kurumlara Başkan Aktaş tarafından plaket verildi. Program ulusal kongre kapsamındaki oturumlarla devam etti.

Üç yıl süren proje kapsamında itfaiyecilere sunulacak mesleki eğitimlerin dijital ortama taşınması ve e-öğrenme ortamının oluşturulması Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimöğretim üyeleri Doç. Dr. Şehnaz BaltacıÖğr. Gör. Neşe Erses ve Bilgisayar Mühendisliği bölümünden Arş.Gör. Burak Korcuklu tarafından gerçekleştirildi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [05-Eki-2021]

Haber Görüntüleme : [2.440]