B.U.Ü. DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ 2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ GÜZ YARIYILI PLANLAMASI

 

B.U.Ü. DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ 2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ GÜZ YARIYILI PLANLAMASI

Sevgili öğrencilerimiz,

2020 YKS sınavına başvuran yaklaşık iki buçuk milyon aday arasından üstün bir başarı gösterip ilk %1 lik dilime girerek Fakültemizi kazandığınız için sizleri gönülden kutluyorum. Fakültemize hoşgeldiniz.

Gönlümüz biran önce sizlerle buluşup eğitimimizi yüzyüze başlatmaktan yanaydı.   Ancak, malumunuz üzere COVİD-19 Küresel Salgını sürecinde, 2020-2021 eğitim öğretim dönemine yönelik planlamaların yapılabilmesi için çeşitli konularda çerçeve kararları içeren ve Yükseköğretim Kurulu tarafından oluşturulan “Küresel Salgında Yeni Normalleşme Süreci Rehberi” ilan edilmiştir. Aynı zamanda Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun alacağı tavsiye kararları başta olmak üzere, Üniversitemizdeki yetkili kurul ve komisyonlarda istişarelerimiz devam etmektedir. Bilindiği üzere, salgınla ilgili göstergeler son günlerde hızlı bir şekilde değişmektedir. Belirtilen hususlar doğrultusunda, siz sevgili öğrencilerimizin sağlıklı bir ortamda eğitim görmesi için atacağımız her adımın çok önemli olduğunun bilincindeyiz.

Bursa Uludağ Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi olarak, COVİD-19 pandemi tedbirleri kapsamında 2020-2021 Eğitim-Öğretim Dönemi Güz yarıyılında teorik dersler uzaktan çevrim içi (canlı) ve uygulama içeren dersler karma eğitim (uzaktan+yüzyüze) yöntemi ile yapılacaktır. Dersler programları Fakültemizin web sayfasında yayaınlanacak ve çevrim içi adresleri (canlı ders linkleri) sizlerle paylaşılacaktır.

Bu bağlamda güz döneminde aşağıdaki tabloda görülen derslerimizden DHF-103 Manipulasyon ve Protetik Diş Tedavisi dersi hariç diğer tüm dersler uzaktan çevrim içi (canlı) olarak verilecektir.

DHF-103 Manipulasyon ve Protetik Diş Tedavisi dersinin teorik kısımları uzaktan canlı olarak verilecektir. Bu dersin uygulamaları ise ilgili öğretim üyesi tarafından labratuvar ortamında uzaktan canlı olarak gösterilecektir. Ancak, dilerlerse öğrencilerimiz uzaktan izlemek yerine pandemi koşullarına uygun bir biçimde küçük gruplarla uygulamaları yüzyüze de izleyebilecek ve uygulayabileceklerdir. Bu derste uygulama ödevleri verilecek olup öğrencilerimiz yaptıkları ödevleri elden veya posta yoluyla teslim edebileceklerdir.

Bütün bu yapılan planlamalar Sağlık Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu ve İl Pandemi Kurulu tavsiye kararlarına göre revize edilebilecektir.

Başarılı ve sağlıklı bir eğitim öğretim yılı dileklerimizle... 

 

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
2020-2021 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI
DERS PLANLARI
FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL/KONSERVATUVAR : DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ
BÖLÜM/ PROGRAM                                                   : DİŞ HEKİMLİĞİ 
AŞAMA I (Dönem I-II-III)
DÖNEM I 
YILLIK (GÜZ+BAHAR)
    HAFTALIK DERS SAATİ
KOD DERSİN ADI T U AKTS
TUD101 TÜRK DİLİ I (GÜZ) 2 0 2
TUD102 TÜRK DİLİ II (BAHAR) 2 0 2
ATA101 ATATÜRK İLKELERİ ve INKILAP TARİHİ I (GÜZ) 2 0 2
ATA102 ATATÜRK İLKELERİ ve INKILAP TARİHİ II (BAHAR) 2 0 2
YAD101 İNGİLİZCE I (GÜZ) 2 0 2
YAD102 İNGİLİZCE II (BAHAR) 2 0 2
DHF101 TIP ve İNSAN BİLİMLERİ 3 2 6
DHF102 TIP BİLİMLERİ I 12 4 17
DHF103 MANİPULASYON ve PROTETİK DİŞ TEDAVİSİ            2 6 10
  SEÇMELİ      15
  DÖNEM KREDİSİ     60

                                                                                            

                                                                                                               

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [10-Eyl-2020 11:35]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [22-Eyl-2020 10:44]

Duyuru Görüntüleme : [3.244]