“BİTUAM Gıda Sanayinde Yenilebilir Çiçeklere Yeni Uygulama Alanları Yaratan Projeler Geliştiriyor”
 “BİTUAM Gıda Sanayinde Yenilebilir Çiçeklere Yeni Uygulama Alanları Yaratan Projeler Geliştiriyor”

Prof. Dr. Arzu AKPINAR BAYİZİT yürütücülüğünde “Ak Zambak (Lilium candidum) Bitki Organlarının Farklı Çözgenlerle Ekstraksiyonunun Antimikrobiyal Aktivite Üzerine Etkisi” ve Öğr. Gör. Dr. Kader ÇETİN yürütücülüğünde ise “Lilium candidum (Ak Zambak)’un Fitokimyasal Özellikleri ve Antioksidan Kapasitesinin İncelenmesi” konulu Bursa Uludağ Üniversitesi BAP birimi tarafından desteklenen iki ayrı proje gerçekleştirilmiştir.
Bu projelerde, son yıllarda katma değeri yüksek çiçekler arasında yer alan ve alternatif tıp alanında, özellikle çeşitli enflamatuvar hastalıkların semptomlarını hafifletmek amacıyla, eski çağlardan beri kullanılan Ak zambak’ın polen, yaprak, taç yaprak, gövde ve soğan bölümlerinin antimikrobiyal ve antioksidan aktiviteleri araştırılmıştır.
Two separate projects were carried out with the support of Bursa Uludağ University BAP Unit, entitled as “Effect of Extraction of Lilium candidum Plant Organs with Different Solvents on Antimicrobial Activity” led by Prof. Dr. Arzu AKPINAR BAYİZİT and “Investigation of Phytochemical Properties and Antioxidant Capacity of Lilium candidum (Ak Zambak)” led by Dr. Kader ÇETİN at Bursa Uludag University Science and Technology Application and Research Center (BITUAM).
In these projects, the antimicrobial and antioxidant activities of the pollen, leaf, petal, stem and bulb parts of the White lily (Lilium candidum L), which is among the flowers with high added value in recent years and has been used since ancient times in the field of alternative medicine, especially to alleviate the symptoms of various inflammatory diseases, have been investigated.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [12-Ara-2024]

Haber Görüntüleme : [35]