Her yıl 16 Ekim'de kutlanan Dünya Gıda Günü, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) kuruluş yıldönümünü anmak amacıyla düzenlenmektedir. Bu özel gün kapsamında, gıda üretimi, tüketimi ve güvenliği gibi kritik konulara dikkat çekilmekte ve küresel açlıkla mücadeleye yönelik farkındalık artırılmaktadır. Bu bağlamda, BİTUAM (Bursa Uludağ Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi)'na görevli Dr. Öğretim Görevlisi Kader Çetin TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nde "Zeytinyağı ile İlgili Merak Edilenler" başlıklı bir sunum gerçekleştirilmiştir. Zeytinyağının üretimi, kalite standartları, sağlık üzerindeki faydaları, zeytinyağında taklit ve tağşiş hakkında detaylı bilgilerin paylaşıldığı sunum, katılımcılar tarafından ilgiyle karşılanmıştır.
Bu kapsamda proje araştırmacısı/yüksek lisans öğrencisi Elif Ceren Kaya, MEB bağlı bir lisede gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilere gıda güvenliği ve tüketimi hakkında bilgilendirici bir sunum yapmıştır Sunum kapsamında, güvenli gıda tüketimi, sürdürülebilir gıda kaynakları ve gıda güvenliğinin önemi vurgulanmış; öğrencilerin bu konularda farkındalık kazanmaları sağlanmıştır.
World Food Day, celebrated every year on October 16, is organized to commemorate the founding anniversary of the United Nations Food and Agriculture Organization (FAO). On this special day, critical issues such as food production, consumption, and safety are highlighted, and awareness is raised about the fight against global hunger.
In this context, Dr. Kader Çetin, affiliated with BİTUAM (Bursa Uludağ University Science and Technology Application and Research Center), delivered a presentation titled "Frequently Asked Questions About Olive Oil" at the TMMOB Chamber of Food Engineers Bursa Branch. The presentation focused on the production, quality standards, and health benefits of olive oil.
Additionally, project researcher and graduate student Elif Ceren Kaya gave an informative presentation to students at a school affiliated with the Ministry of National Education on food safety and consumption. The presentations emphasized the importance of safe food consumption and sustainability, raising awareness on these critical topics.
Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv