‘’BİTUAM Ekibine Gıda Güvenliği Alanında Makale Ödülü’’
 ‘’BİTUAM Ekibine Gıda Güvenliği Alanında Makale Ödülü’’

‘’BİTUAM Ekibine Gıda Güvenliği Alanında Makale Ödülü’’

Bursa Uludağ Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezinde proje bursiyeri olan ve  Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Ziraat Fakültesi’nde doktora çalışmalarını yürüten Büşra Acoğlu Çelik, Q1 sınıfındaki dergide yayınlanan proje makalesi ile Genç Araştırmacı Bilimsel Makale Yarışması’nda dereceye girmeyi başardı.

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nde YÖK 100/2000 doktora bursiyeri ve Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (BITUAM) proje bursiyeri olarak görev alan Büşra Acoğlu Çelik, Q1 sınıfındaki LWT dergisinde yayınlanan "Effectiveness of different types of washing agents on reduction of pesticide residues in orange (Citrus sinensis)" başlıklı makalesi ile Gıda Güvenliği Derneği’nin organize ettiği Gıda Güvenliği Alanında Genç Araştırmacı Bilimsel Makale Yarışması’nda üçüncülük ödülüne layık görüldü.

BUÜ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde Öğretim Üyesi  ve BİTUAM’da Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Doç. Dr. Perihan Yolcı Ömeroğlu danışmanlığında Fen Bilimleri Enstitüsü’nde tamamlanan yüksek lisans tezi kapsamında gerçekleştirilen çalışma, BUÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi (BAP) tarafından desteklenen HDP (Z) - 2018/3 no’lu projenin çıktısı olarak elde edildi.

Uluslararası Gıda Koruma Derneği'ne bağlı olan Türkiye Gıda Güvenliği Derneği tarafından iki yılda bir düzenlenen Kongreye bu yıl 12 farklı ülkeden 450 bilim insanı, uzman ve sektör paydaşı katıldı.

As a part of master thesis of  Busra Acoglu Celik supervised by Assoc.Prof.Dr.Perihan YOLCI OMEROGLU, “Effectiveness of different type of washing agents on reduction of pesticide residues in orange (Citrus sinensis) ” was published at LWT (Q1). The article was awarded the third prize in the "Young Researcher Scientific Article Competition on Food Safety" within the scope of the 8th International Food Safety Congress held in Istanbul on 9-10 May 2024.The congress is organized by Turkish Food Safety Association biannually, which is affiliated to International Association for Food Protection, and this year more than 400 participant joined the congress from 12 different country.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [22-May-2024]

Haber Görüntüleme : [399]