‘’BİTUAM, Bursa'nın Meyvelerinde Sürdürülebilir Gelecek ve Coğrafi Orijin Belirlemede Değer Yaratmaya Devam Ediyor..’’
Doç. Dr. Gülşah ÖZCAN SİNİR yürütücülüğünde Bursa Uludağ Üniversitesi BAP birimi tarafından desteklenen ‘Kiraz Prunus Avium L meyvesinin fenolik antosiyanin ve organik asit kompozisyonu ile fizikokimyasal ve duyusal özelliklerinin belirlenerek kemometrik yaklaşımlarla coğrafi orijinin tespit edilmesi’ projesi gerçekleştirilmektedir.
Bu proje kapsamında, Bursa’ya özgü ürünlerden kiraz meyvesinin fizikokimyasal özelliklerinin belirlenmesi ve kanitatif tanımlayıcı analiz tekniği (QDA) ile duyusal özelliklerinin ortaya konulması amaçlanmıştır. Biyoaktif bileşenlerini ve organik asit içeriğini ise gelişmiş analitik metotlar kullanılarak karakterize edilmesi ve Bursa kirazının coğrafi karakteristiklerinin belirlenmesi konusunda gerekli analitik çıktıların ortaya konulması hedeflenmektedir.
Projects entitled as " Determining the phenolic anthocyanin and organic acid composition and physicochemical and sensory properties of Cherry fruit (Purunus Avium L) and determining its geographical origin with chemometric approaches“ is carried out by Assoc. Prof. Dr. Gülşah ÖZCAN SİNİR at Bursa Uludag University.
Within the scope of this project, it was aimed to determine the physicochemical properties of cherry fruit, one of the products specific to Bursa, and to reveal its sensory properties using the quantitative descriptive analysis technique (QDA). It is aimed to characterize the bioactive components and organic acid content using advanced analytical methods and to produce the necessary analytical outputs to determine the geographical characteristics of Bursa cherry.
Doç. Dr. Gülşah ÖZCAN SİNİR
Doç. Dr. Senem SUNA
Doç. Dr. Senem KAMİLOĞLU BEŞTEPE
Araş. Gör. Ertürk BEKAR
Gizem Kübra ŞAHİN
Büşra ACOĞLU ÇELİK
Şeyma Alime BAKIRCI
Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv