Müdürün Mesajı

SEVGİLİ ÖĞRENCİLER;

 

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU olarak eğitim amacımız yabancı dili “yaşam için öğrenme” ve “hayat boyu öğrenme” ilkelerine dayanmaktadır. Bu amaçla eğitim programlarımız (İngilizce, Almanca, Arapça ve Fransızca) Avrupa Dil Kriterleri’nin “CEFR” (Common European Framework) belirlediği dil becerileri (Konuşma, Yazma, Okuma, Dinleme, Dinleme-İzleme) ve dilin temel bileşenleri (Kelime Bilgisi, Dilbilgisi, Telaffuz, İmla Kuralları) doğrultusunda alanında uzman akademisyenler tarafından öğretilmektedir.

 

Dil öğrenmek özveri ister ve yaşam boyu devam edecek bir süreçtir. Bu süreçte gayret göstermek gerekmektedir. Fakülte hayatında hem alan derslerine çalışmak hem de akşamları veya hafta sonları bir kursta dil öğrenmek neredeyse imkânsızdır. Başarıya ancak dil eğitimine belirli bir süre ayırarak ve tüm dil becerilerine odaklanarak ulaşılabilmektedir. Üniversite öğrencilerinin mezun olduktan hemen sonra iş hayatına atılması ve dil eğitimi için yeterli zamanı olmaması da yadsınamaz bir gerçektir.

 

Küresel dünyada üniversiteli olmak eskisinden çok farklıdır. Çünkü bilgiye ulaşmanın yolu internetle çok kolay hale gelmiştir. İnternetteki bilgi kaynaklarının ise yaklaşık %85’i İngilizce’dir. Dolayısıyla yabancı dil bilmek, bilgiye doğrudan ulaşmanın altın anahtarıdır. Ayrıca üniversitelerin bilimsel etkinlikleri de çoğu kez yabancı katılımcılar ile yabancı dilde gerçekleşmektedir. Aynı zamanda üniversite öğrencilerinin büyük çoğunluğu lisans eğitiminden sonra akademik kariyer planlamaktadır. Ancak yüksek lisans ve doktora programlarında yabancı dil bilmeden araştırma yapmak neredeyse imkânsızdır. Öte yandan ERASMUS+, SECONDOS ve MEVLANA gibi öğrenci değişim programları ile yurtdışına çıkabilmenin yolu da iyi bir dil eğitiminden geçmektedir.

 

Dil hâkimiyeti çok iyi olan alanında uzman öğretim elemanlarının rehberliğinde, ders dışı otonom çalışma ve doğru bir yönlendirme dil eğitimindeki başarının olmazsa olmazıdır. Bilişim teknolojilerini etkin kullanabilen ve en güncel eğitim ve öğretim yöntemlerini uygulayan akademisyenlerle, sürekli seviye ve durum tespiti yapılan yoğun bir programa katılarak fonksiyonel dil becerilerini geliştirmek ve akademik yolda ilerlemek sadece üniversitelerde mümkün olmaktadır.

Prof. Dr. İsmail GÜLER 

Yüksekokul Müdürü

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [07-Ara-2020 11:33]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [07-Ara-2020 11:36]

İçerik Görüntüleme : [4.072]