Üniversite Senatosu'nun 17 Nisan Tarihli Toplantısında Alınan Kararlar Açıklandı
 Üniversite Senatosu'nun 17 Nisan Tarihli Toplantısında Alınan Kararlar Açıklandı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Senatosu, 17 Nisan 2020 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda bir dizi kararlar aldı.

  1. 17 Nisan 2020 tarihinde toplanan Üniversitemiz Senatosu öğrencilerimizin uzun zamandan beri sabırsızlıkla beklediği sınavlara ve uygulamalara ilişkin aşağıdaki kararları almıştır.  Ancak unutulmamalıdır ki alınan kararlar sadece 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar dönemiyle sınırlıdır.
  2. Covid-19 salgını nedeniyle arasınavlar yapılmayacak, sadece yılsonu ve bütünleme sınavları yapılacak ve etki oranı %100 üzerinden hesaplanacaktır.
  3. İlk 5 hafta yüzyüze yapılan eğitim süresince küçük sınav (quiz), ödev ve otomasyon sisteminde öğrencilerimize ilan edilen derslerin sınavları, öğretim üyeleri tarafından yılsonu sınavları ile birlikte kümülatif olarak değerlendirilecektir.
  4. Yıllık sistemde öğrenim gören öğrencilerin Güz Yarıyılında yapılan zorunlu derslere ait 1. arasınavlarının etki oranı %20, yılsonu sınavlarının etki oranı ise %80 üzerinden hesaplanacak, Bahar Yarıyılındaki seçmeli derslerin 2. arasınavları yapılmayacak sadece yılsonu ve bütünleme sınavları yapılacaktır.
  5. Uygulamalı eğitime yönelik birimlerde öğrenim gören öğrencilerimiz ile dönem içinde staja başlayan öğrencilerimiz ilk 5 hafta dışında eksik kalan uygulamaya yönelik aldıkları dersler uzaktan öğretim yoluyla, ödev, simülasyon eğitimi, proje, vaka analizi vb. faaliyetler ile 22 Mayıs 2020 tarihine kadar tamamlattırılacak ve yılsonu/bütünleme sınavları dışında not verilmeyecektir.
  6. Dönem içi proje, bitirme çalışmaları, staj, öğretmenlik uygulamaları alan öğrenciler bütünleme haklarından yararlanabilecektir.
  7. Küresel salgının devam etmesi durumunda yılsonu ve bütünleme sınavları ilan edilen mevcut akademik takvime göre e-sınav şeklinde, devam etmemesi durumunda ise yüzyüze yapılacak ve öğrencilerimize yeni bir akademik takvim ile duyurulacaktır.
  8. Sınava giremediğini belgelendiren öğrencilere mazeret sınav hakkı verilecektir.
  9. Salgının devam etmemesi durumunda öğrencilerimizin herhangi bir hak kaybına uğramaması için birimlerimiz tarafından gerekli planlamalar yapılacaktır.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [18-Nis-2020]

Haber Görüntüleme : [1.055]