I. Veteriner Sitopatoloji Kursu
 I. Veteriner Sitopatoloji Kursu

Fakültemiz 20-21 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen I. Veteriner Sitopatoloji Kursu’na ev sahipliği yaptı.

Fakültemiz Patoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri tarafından yürütülen kursa, Türkiye’nin farklı illerden küçük hayvan hekimleri katıldı. Etkinlikte, veteriner hekimler ve öğrencileri için veteriner sitopatoloji konusunda ayrıntılı bilgiler verildi ve uygulama imkanları sunuldu. Kurs programı kapsamında ilk gün sitopatoloji hakkında teorik eğitimlerini alan Veteriner Hekimler, ikinci gün doku numunelerinden örnek hazırlayarak, mikroskop eşliğinde tanıyı içeren uygulamalı eğitimlere katıldılar.

Fakültemiz Patoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gürsel Sönmez açılış konuşmasında, Veteriner Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı’nın düzenlendiği ilk kurs olmasının gururunu yaşadığı ve klinisyenlerin talebi sonrasında kursun hazırlandığı söyledi. Prof. Dr. Gürsel Sönmez, sitolojinin pratikte kullanımının yaygınlaşması ile pek çok vakada çok daha hızlı sonuç alabilmenin mümkün olduğu, maliyetinin düşük olması ile histopatolojik incelemeyi destekleyen bir yöntem olduğundan kaydetti.

Toplam 22 adet Veteriner Hekim, kursu başarı ile tamamlayarak Patoloji Anabilim Dalı öğretim üyelerinden katılım belgelerini almaya hak kazandılar.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [30-Eki-2018]

Haber Görüntüleme : [1.224]