Türk ve Alman üniversiteleri işbirliklerinin 20. yılını kutladı
 Türk ve Alman üniversiteleri işbirliklerinin 20. yılını kutladı

Bursa Uludağ ile Alman Giessen Justus-Liebig üniversitelerinin Tıp ve Veteriner fakülteleri arasında sürdürülen işbirliğinin 20. yıldönümü düzenlenen ‘Academic Days 2018’ etkinliği ile kutlandı.

Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Bursa Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eray Alper, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya, Dekanımız Prof. Dr. Ülgen Günay, Giessen Justus-Liebig Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Stefan Arnhold ve Prof. Dr. Martin Diener, BUÜ Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi ve iki üniversite arasındaki işbirliğinin koordinatörlüğünü yürüten Prof. Dr. Deniz Seyrek İntaş üniversite yöneticileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eray Alper, iki üniversite arasındaki işbirliğinin 20 yıldır devam etmesinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Giessen Justus-Liebig Üniversitesi ile sürdürülen bilimsel ve akademik işbirliğinin önümüzdeki yıllarda da artarak devam etmesi dileğinde bulunan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eray Alper, iki üniversitenin tıp ve veteriner fakülteleri dekanlarını ile yöneticilerini tebrik etti.

Dekanımız Prof. Dr. Ülgen Günay ise konuşmasında iki üniversite arasında 20 yıllık bir geçmişinin bulunduğuna işaret etti. Bursa Uludağ Üniversitesi ile Justus-Liebig Üniversitesi arasında yapılan iş birliği anlaşmaları kapsamında hem öğrenci değişimleri hem de bilimsel iş birliği protokolünün gerçekleştirildiğini belirten Dekanımız Prof. Dr. Ülgen Günay; “Bu tip organizasyonlarda karşılıklı bilimsel dayanışma ve işbirlikleri ön plana çıkıyor. Fakültemizde Prof. Dr. Deniz Seyrek İntaş ve Kamil Seyrek İntaş’ın öncülüğünde bu organizyonlar gerçekleşmektedir. Fakültemizden birçok öğretim üyesi Justus-Liebig Üniversitesi’ne giderek oradaki Veteriner Fakültesi’nde doktoralarını tamamlamış ve şu anda fakültemizde çalışmaktadırlar. 20 yıldır Justus-Liebig Üniversitesi’yle işbirliği kapsamında çalışmalar, araştırmalar, sempozyumlar ve öğrenci değişimleri gerçekleşmektedir. Bu açıdan çok mutluyuz. Umarım gelecek yıllarda da bu işbirliğinin gelişerek devam eder” diye konuştu.

BUÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya da Fakülte Dekanı olarak bu işbirliğini çok önemsediğini vurguladı. Alman üniversitenin hem Türkiye’de hem de dünyada bilinen bir üniversite olduğunun altını çizen Dekan Kaya; “Yıllardan beri Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile arasında işbirliği gerçekleştiriyorlardı. Geçen yıl aldığımız bir kararla buna Tıp Fakültemizi de ekledik. Önümüzdeki yıllarda bu işbirliğinin olumlu sonuçlar vereceğine inanıyorum” dedi.

Alman Giessen Justus-Liebig Üniversitesi yöneticileri de yaptıkları konuşmalarda Bursa Uludağ Üniversitesi yöneticilerine yürütülen başarılı işbirliğinden dolayı teşekkür ettiler. Academic Days 2018 programı kapsamında gün boyunca iki üniversitenin akademisyenlerinin katılımıyla çeşitli konular üzerine oturumlar gerçekleştirildi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [24-Eki-2018]

Haber Görüntüleme : [834]