Küçük Hayvan Hekimliği Klinik Yönetimi Semineri 9-11 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleşti.
 Küçük Hayvan Hekimliği Klinik Yönetimi Semineri 9-11 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleşti.

 

Küçük Hayvan Hekimliği Klinik Yönetimi Semineri 9-11 Nisan 2018 tarihleri arasında çok sayıda katılımcı ile gerçekleşti.

Fakültemizin 40.yılı kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilen I. Küçük Hayvan Hekimliği Klinik Yönetimi Semineri’nin açılış törenine Rektör Prof. Dr. Yusuf ULCAY, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı HOCKENBERGER, Dekanımız Prof. Dr. Ülgen GÜNAY, Veteriner Hekimler Odası Bursa Şubesi Başkanı Sinan SAĞLAM, fakülte yöneticileri, akademisyenler, öğrenciler, mezunlar ve özel firma temsilcileri katıldı.

Seminerin ilk günü sabah oturumunda, Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Veteriner Hekim Sinan SAĞLAM, klinik ve hastane kurmak için ilk müracaatın nereye ve nasıl yapılacağını anlatırken,  Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden İl Müdür Yardımcısı Veteriner Hekim Mehmet Akif ŞENYÜREK, klinik ve hastane kurulması için gerekli evraklar ve mevzuat hükümleri üzerine konuşmalarını yaptılar. Öğleden sonraki oturumda Küçük Hayvan Veteriner Hekimler Derneği Başkanı Veteriner Hekim Erkut GÖREN, ilaç, aşı ve beslenme desteği ürünlerinin alımında dikkat edilmesi gereken noktalar ile ilgili ipuçlarını katılımcılarına anlattı. Hasvet Medikal- Evet Yazılım Kurucusu Veteriner Hekim Hidayet ŞİMŞEK, hasta kayıt programının gerekliliği ve gelişim süreci hakkında bilgi verdi.

Seminerin ikinci günü sabah oturumunda,  Avukat İrfan PEHLİVAN, veteriner hekimleri bekleyen hukuksal sorunlar, Yeminli Mali Müşavir Coşkun EVKURAN, kliniklerin mali hesaplarının tutulması konusunda katılımcıları bilgilendirdi. İkinci oturumda, İç Hastalıkları AD Öğretim Üyesi, Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Ebru YALÇIN, stres oluşturmayan klinik dizaynı, hayvan sahipleri ile ilişkiler ve hasta kabulü incelikleri hakkında konuştu. İzgören Akademi’den Klinik Psikolog Hilal DOYMUŞ, veteriner hekimler için stressiz zaman yönetimi hakkında katılımcılara interaktif bir sunum gerçekleştirdi. Günün son konuşmasını Hayvan Hastanesi Başhekimi Doç.Dr.Göksen ÇEÇEN, anestezik madde alımı ve saklanması konusunda yaptı.

Seminerin son gününde Bursa  Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şubesi’nden Veteriner Hekim Çağdaş ÇEKİ, e-reçete kullanımının pratik yolları konusunda bilgi verdi. Son konuşmayı 41’29’ Eğitim Danışmanlık’tan Hakan ŞAHİN, halkla ilişkiler ve hasta sahipleri ile iletişim konusunda yaptı.

Kapanış töreninde, Nestle Purina, Hasvet Medikal, Bursa Veteriner Hekimler Odası ve Küçük Hayvan Veteriner Hekimler Derneği’ne seminere destek verdikleri için teşekkür edilerek, katılımcılara sertifikaları verildi.  Tören sonrasında Veteriner Fakültesi’nin 40. Kuruluş Yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Süt Koşusu’nda ödül alan öğrencilerimize madalyaları sunuldu. Müzik eşliğinde yenilen öğle yemeğinde öğrenciler eğlenceli vakit geçirdiler.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [24-Nis-2018]

Haber Görüntüleme : [1.075]