Fakültemiz ve Osmangazi Belediyesi arasında eğitim ve bilimsel işbirliği protokolü
 Fakültemiz ve Osmangazi Belediyesi arasında eğitim ve bilimsel işbirliği protokolü

Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve Osmangazi Belediyesi arasında eğitim ve bilimsel işbirliği protokolü imzalandı.

Protokol töreni, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ve Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Şenlik’in katılımıyla Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Başkan Erkan Aydın, hayvanlara her zaman sahip çıktıklarını belirterek, "Bu işbirliğine imza attıkları için Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi dekan ve dekan yardımcısına teşekkür ediyorum. Öğrenciler, burada hayvanlarla ilgili birçok konuda eğitim desteği alacaklar. Bilimsel çerçevede arzuladığımız bu çalışmada dekanımız bize destek verdi. Daha önce de Veteriner Fakültesi ile işbirliklerimiz oldu ve devam edecek. Amacımız, verilen eğitimlerle hizmeti daha iyi standartlara taşımak ve kısırlaştırma sürecini hızlandırarak sokak hayvanlarının uyutulmadan kısırlaştırılmasını sağlamak." dedi.

Prof. Dr. Bayram Şenlik ise, "Bizim Osmangazi Belediyesi ile süre gelen bir işbirliğimiz var. Bu işbirliğini hocalarımızın bilimsel desteğiyle sürdüreceğiz. Protokol kapsamında öğrencilerimize uygulamalı eğitim imkânı sağlayacak olan Osmangazi Belediyesi'ne teşekkür ederiz. Bu birliktelik inşallah uzun yıllar devam edecek. Öğrencilerimiz bu merkeze gelmekten son derece mutlular. İşbirliğimiz hayırlı olsun." diye konuştu.

Protokol çerçevesinde, Veteriner Fakültesi 4. ve 5. sınıf öğrencileri, güz ve bahar yarıyılında fakülte dışı uygulamalar (dış pratik) kapsamında haftanın iki günü, Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesindeki Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'nde klinik tedaviler, hayvan muayenesi, hastalarla ilgili rapor yazımı, görüntüleme yöntemlerinin uygulanması ve yorumlanması gibi alanlarda dönüşümlü olarak uygulamalı eğitim fırsatı bulacaklar.

Protokol imza töreninin ardından Başkan Aydın ve Dekan Şenlik, barınakları gezerek burada tedavi gören hayvanlar hakkında bilgi aldı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [13-Haz-2024]

Haber Görüntüleme : [158]