33. Dünya Buiatri Kongresi

33. Dünya Buiatri Kongresi Çiftlik Hayvanları Hekimliği Derneği tarafından 2026 yılında İstanbul’da yapılacak..

​04-08 Eylül 2022 tarihlerinde 31.si Madrid/İspanya’da düzenlenen Dünya Buiatri Kongresinin Türkiye’de yapılması için aday olan Çiftlik Hayvanları Hekimliği Derneği, İtalya (Floransa), Hollanda (Rotterdam), Danimarka (Kopenhag) ve Güney Kore (Jeju)’nin olduğu rakipleri ile mücadelesinden başarı ile döndü. 1960 yılından itibaren her iki yılda bir organize edilen Dünya Buiatri Kongresi ilk kez ülkemizde yapılacaktır.  Kongreye diğer kongrelerde olduğu gibi dünyanın farklı ülkelerinden yaklaşık 3000 meslektaşımızın katılması beklenmektedir. Fakültemiz İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan BATMAZ’ ın başkanlığında 2014 yılında kurulan ve yönetilen Çiftlik Hayvanları Hekimliği Derneğinde Fakültemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Hıdır GENÇOĞLU, Prof. Dr. Ahmet GÜMEN, Prof. Dr. Hakan ÜSTÜNER ve Doç. Dr. Zafer MECİTOĞLU görev almaktadır.

​Büyük gururu Türkiye’ye yaşatan ÇHHD Başkanı Prof. Dr. Hasan BATMAZ başta olmak üzere kurulda yer alan tüm öğretim üyelerimizi kutlarız.

Haber Tarihi : [19-Eyl-2022]

Haber Görüntüleme : [1.814]