EDEMEN’den Fakültemize Ziyaret

EDEMEN Et ve Et Ürünleri Tarım Hay. Nak. Gıda San. ve Tic. A.Ş. kurucusu sayın Gürsel EDEMEN 30.03.2022 tarihinde fakültemizi ziyaret etti. Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Grubu İntörn öğrencileri ile Güler-Osman Köseoğlu Toplantı salonunda bir konferans düzenlendi. Gürsu Organize Sanayi Bölgesinde bulunan mezbahanın kuruluşundan bugüne kadar olan işletme faaliyetleri hakkında bilgi veren Gürsel EDEMEN, öğrencilerin sorularını yanıtladı. Besin maddelerinin pandemi ve savaşlarda temininin ne kadar önemli olduğunu yaşayarak bir kez daha anladıklarını vurgulayan Gürsel EDEMEN, özellikle gelecekte tarım ve hayvancılığın rolü ve geliştirilmesinin stratejik olarak önemli olduğunu belirtti. EDEMEN konuşmasında “Tüm dünyada kırmızı etin kırmızı petrol olarak algılanması zamanı gelmiştir” ifadelerine de yer verdi.  Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşegül EYİGÖR’ün de bulunduğu toplantı, işletme ve fakülte arasında öğrencilere uygulama alanı oluşturmak amaçlı bir protokolün imzalanması ile sona erdi.

Haber Tarihi : [31-Mar-2022]

Haber Görüntüleme : [1.925]