USTAD Son Sayısı Yayınlandı
 USTAD Son Sayısı Yayınlandı

Değerli ilim ve Sanat İnsanları,

Bursa Uludağ Üniversitesi TBMYO Grafik Tasarım Programı olarak, Uluslararası Sanat Tasarım ve Eğitim Dergisinin (USTAD) 2024 yılının ilk sayısı, 4 makale ile yayınlanmıştır. İlkeli ve kararlı duruşu ile büyümeye devam eden dergimiz, TrDizin müracatını yapmıştır. USTAD, Mendeley, Zenodo, Open Aire, İdealOnline, EuroPub İndex, ISSN Portal, Cern Openlab, Google Scholar, Roodİndexing, Academic ResourceBible Index, Road Open Acces Index, Bursa Uludağ Üniversitesi Fuat Sezgin Kütüphanesi, Tarsus Üniversitesi Kütüphanesi gibi uluslararası index ve bilim platformları tarafınca taranmaktadır.

Değerli bilim ve sanat insanları,

USTAD olarak 2022 yılında ilk kez uygulamaya başladığımız, ülkemizin ilk ve tek uygulaması olan kapak sanatçıları, gerek dergimize gerekse uluslararası arenada gurur kaynağımız olmaya devam etmektedir. Yurt dışından da ilgi görmeye başlayan "Kapak Sanatçısı" uygulamamıza bu yıl toplamda beş değerli sanatcı, eserleriyle aday olmuş, zorlu bir seçim süreci yaşanmıştır. Mayıs 2024 sayısı için, "Kapak Sanatçısı" değerlendirme seçimleri editör ve bağımsız sanatçılarından oluşan 7 kişilk jurinin verdiği karar ile Balıkesir Üniversitesi Öğretim Üyesi ve değerli sanatçımız sayın Doç. Dr. Gökçe Aysun Kılıç oy birliğiyle seçilmiştir. Değerli sanatçımızı kutluyor, eserleriyle dergimize verdiği katkı için teşekkür ediyorum.

 

                  

                                                                  Doç. Dr. Gökçe Aysun KILIÇ      Empati III, Gravür, 50x70 cm, 2022                     Empati III, Gravür, 50x50 cm, 2022

  Doç. Dr. Gökçe Aysun KILIÇ

1976 yılında Ankara’da doğdu. 2006 yılında Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Baskı Sanatları Bölümü’nden mezun olan sanatçı 2012 yılında Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Baskı Sanatları Anasanat Dalında Yüksek Lisans, 2022 yılında Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Baskı Sanatları Anasanat Dalı Sanatta Yeterlik eğitimini tamamladı. 2005 yılında Almanya’nın Hannover şehrinde bulunan Quensen Lithographie atölyesinde çalışmalarda bulundu. Ulusal ve uluslararası birçok bienal, trienalde baskıresim çalışmalarıyla yer aldı. Kılıç halen Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Baskı Sanatları Bölümü’nde Doç. Dr. olarak görev yapmaktadır.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [23-May-2024]

Haber Görüntüleme : [106]