Tez Savunma Sınavı

Bursa Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dalımız Doktora öğrencisi Uğur Onur Çinko “CIELAB Renk Uzayında Renk Farkı Formüllerinin Düzenli Renk Koordinatı Değişimlerine olan Bağımlılığının Araştırılması” (Dependence of Colour Difference Formulae on Regular Changes of Colour Coordinates in CIELAB Colour Space) başlıklı Doktora Tez çalışmasını 22 Şubat Perşembe günü jüri huzurunda savunmuştur.

Tez savunma sınavında jüri üyeleri olarak Prof. Dr. Behçet Becerir (Danışman), Prof.Dr. Erdoğan Dilaveroğlu (Tez İzleme Komitesi), Doç. Dr. Fatih Süvari (Tez İzleme Komitesi), Prof.Dr. Hasan Basri Koçer (BTÜ) ve Doç. Dr. Pınar Terzioğlu (BTÜ) hazır bulunmuşlardır.

Yaklaşık 2.5 saat süren sınav sonucunda jüri üyeleri oy birliği ile Uğur Onur Çinko’ya Doktor unvanının verilmesini uygun bulmuşlardır.

Öğrencimize bundan sonraki hayatında sağlık ve başarılar dileriz.

Tez Yayımları

Çinko, O. U., B. Becerir, “Dependence of Colour Difference Formulae on Regular Changes of Colour Coordinates in CIELAB Colour Space”, Industria Textila, 70 (3), 248-254 (2019).

[2] Çinko, O. ve Becerir, B. (2023). Computing Characteristics of Colour Difference Formulae for Regular Coordinate Changes in CIELAB Colour Space. Journal of the Textile Institute

Çinko, U. O ve Becerir, B. (2023). Investigation of the behaviour of color difference formulas through region Scanning In CIELAB Color Space. II. Internatıonal Korkut Ata Scientific Researches Conference içinde (67-74. ss.). Ankara

Haber Tarihi : [27-Şub-2024]

Haber Görüntüleme : [341]