Nanoteknoloji ve Malzeme Karakterizasyonu Laboratuvarı Açılışı Gerçekleştirildi
 Nanoteknoloji ve Malzeme Karakterizasyonu Laboratuvarı Açılışı Gerçekleştirildi

BUÜ BAP Birimi tarafından desteklenen ve yürütücülüğünü Tekstil Bilimleri Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Esra KARACA’nın üstlendiği “Sitronella Yağı Esaslı Mikrokapsüller İçeren Sivrisinek Kovucu Poliüretan Nanolifli Yüzey Üretimi ve Karakterizasyonu” başlıklı Altyapı Projesi kapsamında Tekstil Mühendisliği Bölümü’ne kazandırılan Nanoteknoloji ve Malzeme Karakterizasyonu Laboratuvarı, Sayın Rektörümüz Prof.Dr. Ferudun YILMAZ’ın katılımıyla resmi olarak açılmıştır.

Açılış töreni Mühendislik Fakültesi Dekanı Sayın Prof.Dr. Adem AKPINAR, Dekan Yardımcıları Sayın Prof.Dr. Fatih ÇAVDUR ve Sayın Prof.Dr. Neyir ÖZCAN SEMERCİ, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Sayın Prof.Dr. Bilgen OSMAN, Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Sayın Prof.Dr. Dilek KUT, üniversitemizin değerli akademik personeli ve tekstil sektörünün değerli sanayicilerinin katılımıyla gerçekleşmiştir.

Tekstil Mühendisliği Bölümü öğretim elemanlarından Doç.Dr. Serpil KORAL KOÇ, Dr.Öğr.Üyesi Şebnem DÜZYER GEBİZLİ, Dr.Öğr.Üyesi Rumeysa ÇELEN, Dr. Mehmet TİRİTOĞLU, Arş.Gör. Serkan YILDIZ, Araş.Gör. Cansu ARAS GÜL, Araş.Gör. Dilayda KANMAZ‘ın araştırmacı olarak yer aldığı proje kapsamında; sivrisinek kovucu özellikte bir tekstil malzemesi geliştirilecektir. Bu amaçla, sivrisinek kovucu özelliği bilinen sitronella yağı kapsüllenerek nanolifli yüzeye dahil edilecektir. Tekstil yaması olarak kullanılacak malzemeden yağın kontrollü ve uzun süreli salımı ile zararlı etkileri bilinen sivrisineklerden korunma sağlanabilecektir.

Altyapı projesi kapsamında; Spray Dryer Mikrokapsülasyon Üretim Sistemi ve
Elektro Üfleme Nanolif Üretim Sistemi ile Parçacık Boyut Analiz Cihazı, Termogravimetrik Analiz/Diferansiyel Termal Analiz Cihazı (TGA/DTA), Diferansiyel Taramalı Kalorimetre (DSC), Fourier Dönüşümlü Kızıl Ötesi Spektroskopisi (FTIR) karakterizasyon cihazları üniversitemize kazandırılmıştır. Karakterizasyon cihazları; üniversiteler, sanayi ve kamunun hizmetine açılmıştır.

Detaylı bilgilere aşağıdaki linklerden ulaşılabilir:

https://uludag.edu.tr/dosyalar/tekstil/Index_Files/nanoteknoloji_laboratuvar_20231101_is_akis_semasi.pdf  

https://uludag.edu.tr/dosyalar/tekstil/Index_Files/nanoteknoloji_laboratuvar_20231101_laboratuvar_testleri_ve_ucretlendirme.pdf

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [07-Ara-2023]

Haber Görüntüleme : [663]