Öğrencimiz Safiye Berfin Demircan'ın Athleisure Challenge Başarısı
 Öğrencimiz Safiye Berfin Demircan'ın Athleisure Challenge Başarısı

Athleisure Challenge, tekstil tasarımı ve tekstil mühendisliği eğitimi gören gençlerin; multidisipliner çalışma sonucu yenilikçi, fonksiyonel ve estetik tasarımlar ortaya çıkarmalarını ve bu tasarımların ticarileşmesini hedefleyen bir tasarım yarışmasıdır.

Athleisure Challenge, Türkiye’nin farklı bölgelerinde bulunan Hazır Giyim, Konfeksiyon ve Tekstil İhracatçı Birlikleri işbirliği, Türkiye İhracatçılar Meclisi Koordinatörlüğü ve T.C. Ticaret Bakanlığı desteği ile düzenlenmektedir.

Atletik anlamına gelen ‘‘athletic’’ ve serbest zaman aktivitesi anlamına gelen ‘‘leisure’’ kelimelerinin birleşiminden oluşan ‘‘Athleisure’’ giyim trendi, ‘‘Stil+Konforu’’ birleştiren multifonksiyonel bir giyim trendi olarak tanımlanabilir.

Athleisure giyim trendinin bu kadar tercih edilmesinin nedeni; şık olmayı kolaylaştırması ve sağladığı konfor hissi ile daha enerjik hissedilmesine yardımcı olmasıdır.

Athleisure artık sadece spor markalarının değil, lüks markaların da üzerine çalıştığı, koleksiyon ürettikleri bir moda hareketine dönüşmekte ve athleisure giyim trendinin yaygınlaşması ile birlikte pazar payı her geçen gün yükselmektedir. Bu kapsamda yarışma, grup çalışmasının inovasyon ve tasarım geliştirme gücünü deneyimleyerek endüstrinin gelişimine katkıda bulunmayı hedeflemektedir.

Etkinliğe 19 üniversiteden toplam 99 öğrenci katılım göstermiştir. 

Bursa Uludağ Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü 4. Sınıf öğrencisi ve Athleisure Challenge gen A takımı yarışmacısı Safiye Berfin DEMİRCAN Tekstil sektöründeki hızlı değişikliklere ayak uydurabilme, yoğun rekabeti karşılabilme ve sektör yapısını şekillendirme vizyonuyla süreci verimli şekilde yöneterek takımını Athleisure Challenge ikincilik derecesine taşımıştır. Tescil ve Kappa Koleksiyonu'nda yer alma imkânının yanı sıra fuar ziyaret imkânı ve en fazla  bir yıl süre ile uluslararası düzeyde kabul görmüş yurt dışındaki merkezlerde eğitime başvurma imkânı kazandı.

Tekstil mühendisliği bölümünde aldığı yoğun teorik ve uygulamalı bilgiyi tasarım süreçleri ile birleştirme fırsatı bulan geleceğin Tekstil Mühendisi Safiye Berfin DEMİRCAN’ı kutlarız.


 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [17-Tem-2023]

Haber Görüntüleme : [1.015]