STAJ KOMİSYONUNUN ÖĞRENCİLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
 STAJ KOMİSYONUNUN ÖĞRENCİLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Tarla Bitkileri Bölümü Staj Komisyonu, Staj II ile ilgili öğrencileri bilgilendirmek üzere 22.03.2024 tarihinde  Prof.Dr.Abdurrahim Tanju GÖKSOY’un başkanlığında toplanmıştır. Gündem maddeleri çerçevesinde aşağıdaki bilgilendirmeler yapılmıştır.

 

  1. 6.Yarıyıl sonunda yaptırılan 35 günlük Staj II çalışmalarının 16/6/2021 tarihli ve 31514 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yükseköğretimde Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliğinin 20 nci maddesi ile Bursa Uludağ Üniversitesi Önlisans ve Lisans Öğretim Yönetmeliğine dayanılarak hazırlanan Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Uygulamalı Eğitim Klavuzu ve 21 Şubat 2020 tarihinde yürürlüğe giren Staj Yönergesinde belirlenen usül ve esaslar hakkında bilgiler verilmiş ve öğrencilerin bu konulardaki soruları cevaplandırılmıştır.
  2. Bölüm dışında, Bakanlık taşra teşkilatları, Belediyeler, Tarımsal Kooperatifler ya da özel sektör tarım kuruluşlarında Staj II çalışmaları için Bölümde alınan ilke kararları açıklanmış ve öğrencilerin buralarda staj yaparken uyması gereken kurallar anlatılmıştır.
  3. TSÜAB (Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği) staj programı ve aday öğrenci seçimi konusunda bilgilendirme yapılarak bu konuda öğrencilerin soruları cevaplandırılmıştır.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [01-Nis-2024]

Haber Görüntüleme : [85]