2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI BOŞ KONTANJANLARINA KESİN KAYIT YAPTIRACAK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

2016-2017 Lisansüstü Programlara Kesin Kayıt İçin İstenen Belgeler

Kesin Kayıt Tarihleri                              : 19 - 20 Eylül 2016

Yedeklerin İlanı                                      : 21 Eylül 2016

Yedeklerin Kesin Kayıt Tarihi                 : 22 Eylül 2016

T.C. Uyruklulardan İstenecek Belgeler:

1. Fotoğraf 2 adet.

2. İzin Belgesi (Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan adayların, kesin kayıt sırasında kendi kurum amirinden programa devam edebileceğine dair izin belgesi alması gerekir. Üniversite mensupları ise bağlı bulundukları birim amirinden izin almak zorundadır. Kayıt süresi içinde izin belgesi getirmeyen adayın kesin kaydı yapılmaz ve kayıt hakkı düşer)

3. Askerliğini yapmamış olanlar için;

- Askerlik Şubesinden alacakları Askerlik Durum Belgesi

Askerlik Tecil Dilekçesiyes

4. Lisansüstü Eğitim Öğrenci Sicil Formu ve Durum Bildirimiyes

5. Lisansüstü Eğitim Danışman Tercih Formuyes

6.Mezuniyet Belgesi:Yüksek Lisans programı için müracaat edenlerden Lisans, Doktora programı içini müracaat edenlerden Yüksek Lisans Belgesi. Yabancı ülkelerde lisans/yüksek lisans programını bitirmiş adaylardan diploma veya mezuniyet belgeleriyle birlikte Yükseköğretim Kurulundan alınan denklik belgesinin aslı veya resmi onaylı örneği.

7.ALES Sonuç Belgesi

8.Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

9.Yabancı Dil Belgesi: Doktora için ÜDS veya ÖSYM tarafından eşdeğerliliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavından asgari 55 puan almak gerekmektedir.

Yabancı Uyruklulardan İstenecek Belgeler:

1. Fotoğraf 2 adet.

2. İlgili mevzuatla belirlenen ücretin ödendiğini gösteren belge ( 387 TL.)

3. Lisansüstü Eğitim Öğrenci Sicil Formu ve Durum Bildirimiyes

4. Lisansüstü Eğitim Danışman Tercih Formuyes

5.YEE veya TÖMER Belgesi: Yabancı Uyruklu adaylardan üniversitelerin dil merkezleri veya Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Türkçe Öğretim Merkezi (TÖMER) tarafından yapılan Türkçe sınavından başarılı olduklarına dair C1 düzeyinde belge.

Not:

- Kayıt hakkı kazanan adayların, süresi içinde istenen belgelerle birlikte Enstitüye gelerek kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Posta yoluyla gönderilen kayıt belgeleri kabul edilmeyecektir.

- Kayıt için sahte veya tahrif edilmiş belge kullanan veya giriş sınavlarında sahtecilik yaptığı belirlenen kişilerin kayıt tarihi itibariyle kayıt işlemleri iptal edilir.

- Kesin kaydını yaptıranların 19 - 20 Eylül 2016 tarihleri arasında öğrenci otomasyon sisteminden ders seçme işlemlerini yapmaları gerekmektedir.

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [06-Eyl-2016 21:00]