Uludag Üniversitesi Biyoloji Toplulugu’nun düzenledigi 6. Ulusal Biyoloji Topluluklari Kongresi Uludag Üniversitesi’nde basladi.
Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde üç gün sürecek olan etkinligin açilisinda konusan Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Asli Hockenberger, Uludag Üniversitesi’nin 3. Nesil üniversite vizyonuyla hareket ettigini belirterek bunu da “bilimden üretime, üretimden ekonomiye” sloganiyla özetledi. Yapilan çalismalarin raflarda kalmamasi için çalistiklarini ve bu çalismalari sektörle paylasip ülke ekonomisine katki saglamayi hedeflediklerini anlatan Prof. Dr. Hockenberger, Biyoloji Toplulugu ögrencilerini yakindan ilgilendiren bir gelismeyi de paylasti. Hockenberger, çok yakinda genetik arastirmalar merkezini açacaklarini ve bu alanda lisansüstü egitimi baslatacaklarini söyledi.
Biyoloji Toplulugu Danismani Prof. Dr. Sibel Tas da, altincisi düzenlenen bu etkinlige 12 üniversiteden ögrencilerin ve ögretim üyelerinin katildigini ve üç gün boyunca, güncel konularda bilgi alisverisinde bulunacaklarini kaydetti.
BILDIRILER
Kongrede, Kocaeli Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr.Gülçin Gacar “Kanserde Güncel Yaklasimlar ve Kök Hücre Iliskisi”, Gebze Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Isil Kurnaz “Beyin Tümörleri ve Nörodejenerasyon”¸ Ege Üniversitesi’nden Doç. Dr. Dilek Demirkol “Biyolojik Moleküllerin Elektrokimyasal ve Optik Sistemlere Entegrasyonu”, Balikesir Üniversitesi’nden Prof. Dr. Gülendam Tümen “Fitoterapinin Görünmeyen Yüzü”, Ordu Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hasan Sevgili “Böceklerde Melaninizasyon ve Bagisiklik”, Dogu Akdeniz Üniversitesi’nden Doç. Dr. Sükrü Tüzmen “RNAi-Bazli Genetik Hastaliklari Tedavi Edici Stratejiler”, Gebze Teknik Üniversitesi’nden Doç. Dr. Nuri Öztürk “Biyolojik Saat”, Izmir Kus Cennetini Koruma Birliginden Dr. Ömer Döndüren “Dogayi Anlamaya Giris: Kus Gözlemciligi”, Pamukkale Üniversitesi’nden Doç. Dr. Gürkan Semiz “Ekoturizm ve Sürdürülebilirlik” konulu bildiriler yer aliyor.