Afrika Dünyası’ndan A. Menderes İmam Hatip Ortaokulu’na Eğitim ve Kültür Ziyareti
 Afrika Dünyası’ndan A. Menderes İmam Hatip Ortaokulu’na Eğitim ve Kültür Ziyareti

 

Uludağ Üniversitesi Afrika Dünyası Kültürleri Öğrenci Topluluğu, Adnan Menderes İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ile bir araya geldi.

Ziyarete, Kültür Müdürü Mustafa Hacoğlu eşliğinde Uludağ Üniversitesi Afrika Dünyası Kültürleri Öğrenci Topluluklarından; Yoonis Hussein, Hassan(Somali) El Hafız Kamkoulakov(Çad), Kutuba Jaite(Gambiya), Kassa Traore Tevfik(Togo) adlı öğrenciler katıldı.

Oldukça renkli geçen okul ziyaretinde Yabancı öğrenciler Türkiye’yi neden tercih ettiklerini kendi hikayeleriyle birlikte anlattılar, farklı yüzlerle ve farklı kültürlerden eğitim-öğretim süreçleri ve kişisel  tecrübeleri hakkında paylaşımlarda bulundular. Türkiye’de okumanın kendileri için bir ideal olduğunu aktaran öğrenciler, burada kendilerine gösterilen misafirperverlik ve eğitim imkanlarından oldukça memnun olduklarını ve bunu en iyi şekilde  değerlendirmeye çalıştıklarını belirtiler.

Farklı ülkelerdeki yabancı öğrencileri bir araya getirerek sosyal ve kültürel paylaşım imkanı yaratan Adnan Menderes İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Muhammet Abdullah Işık ve Müdür Yardımcısı Ahmet Kahraman, kültürler arası diyaloğu önemsediklerini, öğrencilerinin farklı kültürlerden gelen öğrencilerle bir araya gelerek okul hayatı ve öğrenim tecrübeleri hakkında sohbet gerçekleştirmesinin önemini vurguladı.

18/02/2016 Tarihinde Adnan Menderes İmam Hatip Ortaokulu ile başlatılan proje kapsamında 12 okul ziyaret edilecek.

       

       

        

       

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [19-Şub-2016]

Haber Görüntüleme : [2.070]