HAYAT KURTARMAYA HAZIR !

UMAST  (Uludağ Üniversitesi Mağara Araştırmaları Spor topluluğu) Kurtarma  Çalıştayı

Uludağ Üniversitesi Mağara Araştırmaları Spor Topluluğu Türkiye Mağaracılık Federasyonu’na bağlı Mağara Kurtarma Komisyonu tarafından Bursa Gündoğdu kayalıklarında düzenlenen “Mağara Kurtarma Çalıştayı” nefes kesen görüntülere sahne oldu. 10-12 Mart tarihlerinde Gündoğdu kayalıklarında Türkiye Mağaracılık Federasyonuna bağlı Mağara Kurtarma Komisyonu tarafından “Mağara Kurtarma Çalıştayı” düzenlendi. Ayda bir yapılan kurtarma çalıştaylarının bu yıl 3’üncüsü Bursa-Osmangazi-Gündoğdu mahallesinde bulunan kayalıklarda gerçekleştirdiklerildi.

Türkiye geneliden 15 klüp ve bir çok dernek bu çalıştaya katıldı.

Mağaracılık sporuna artık doğa severler daha çok ilgi gösteriyor  ve giderek yaygınlaşıyorı Yurdumuzda özellikle sportif mağaracılık çok hızlı gelişiyor, derin mağaralarda oluşabilecek kazalar konusunda arama kurtarma ekiplerinin mağara kurtarma konusunda yetersiz kalabileceği ve mağaracılık tekniklerine hakim kurtarmacıların, tecrübelerinin ve kurtarmacı sayılarının arttırılması gerekliliği doğmuştur. Bu düşünce doğrultusunda 10 yıldır gönüllülük esasıyla sürdürülen çalışmalara daha da hız verdik. Mağaracılığa yönelik eğitimleri yaygınlaştırıp toplumun her kesimine ulaşmaya çalışıyoruz. Doğaya saygılı önemli bir fiziki engeli olmayan herkesin bu sporu yapabileceğini biliyoruz. Mağaraları definecilerden ve zarar verenlerin elinden kurtarmanın yolunun mağaracılık sporunun yaygınlaşmasıdır.Çalıştaya katılan dernek ve kulüplerin isimleri ise şöyle:

GAZETEDE CIKAN HABERİN LİNKİ

Haber Tarihi : [13-Nis-2017]