Uludağ Üniversitesi’nde FETÖ/PDY Terör Örgütü Lanetlendi
 Uludağ Üniversitesi’nde FETÖ/PDY Terör Örgütü Lanetlendi

         Uludağ Üniversitesi'nde Akademik ve İdari Personeli ile birlikte Mediko Sosyal Merkezi önünden Atatürk Anıtına kadar, Ülke bütünlüğüne, milletimizin iradesine sahip çıkmaya ve FETÖ/PDY terör örgütünü lanetlemek üzere, yürüyüş gerçekleştirildi. 28/07/2016 Perşembe günü saat 11:30'da çok yoğun bir kalabalığın eşlik ettiği yürüyüş sonunda, Atatürk Anıtına çelenk konularak saygı duruşu yapıldı ve İstiklal marşı okundu. Törende, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Yusuf Ulcay konuşma yaptı:

       Aziz Milletimizin Kahraman Fertlerine

       Kıymetli mesai arkadaşlarım ve değerli akademisyonler;

Hepimizin bildiği gibi, FETÖ/PDY terör örgütü tarafından 15 temmuz 2016 tarihinde, gecenin ilk saatlerinden itibaren milletimizin iradesi gasp edilmeye çalışılarak, bin bir emek ve gözyaşı ile seçilmiş Cumhurbaşkanı’mızın canına kast edilerek, menfur, haince ve alçakça, belki de dünya tarihinde benzeri olmayan bir darbe girişimi gerçekleşmiştir.

      Görevi bu vatanı ve halkın güvenliğini sağlamak olan, ancak “Türk Askeri” demeyi bırakın “insan” bile diyemeyeceğimiz teröristler, onların yerli işbirlikçileri ve destekçileri çok alçakça bir harekete kalkıştılar. Ancak hesaplayamadıkları bu aziz milletin yeniden bir Milli Mücadele ve hareketine hazır olduğu hususudur. Başkomutan ve Cumhurbaşkanı’nın emirleriyle  sokaklara çıkan, füzelere ve kurşunlara göğsünü hedef eden, tankın önüne yatan, bu aziz millet yeniden destan yazmıştır.

      Bu alçaklar, hain amaçlarına ulaşmak ve milletimizin hür iradesi ile seçilmiş, kurulduğu günden bugüne milletin ve demokrasinin yegane temsilcisi olmuş “Türkiye Büyük Millet Meclisi”ne de kast ederek, milletimizin iradesini kalbinden yaralamıştır. Kalkımızın siyasal haklarını gasp etmek suretiyle Demokrasi’mizi ortadan kaldırmaya, cennet vatanımızda kaos çıkarmaya, devletimizi bölmeye kalkışmışlardır. Resmi üniformalı bu gibi hainleri ve onların destekçilerini üniversitemizde, şehrimizde hatta ülkemizde istemiyoruz.

      Yıllardır bu ülkenin iyi niyetli insanlarının “himmet” adıyla kanını emen, onların dini duygularını istismar ederek, uluslararası projelerin payandası olan “efendilerinin” hala masum olduğuna inananların akademik camiada da olması çok utanç vericidir. Onlar bunun hesabını er geç vereceklerdir.

       Üniversitemizin içinde cuntacı vatan hainlerine destek vermiş her kişiye karşı, büyük bir irade ve mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu doğrultuda her türlü bilgi, belge ve desteği de veri kabul edeceğiz. Darbeci zihniyeti gelecek nesillerin zihninden silmek için akademik düşünceye yakışır bir duruş sergiliyoruz, sergilemeye de devam edeceğiz. Milletimizin bu konuda hiç şüphesi olmasın.

       Aziz Milletimiz ve Değerli Üniversite Camiası

      Gün birlik ve beraberlik günüdür. Milletimizin yanında olma günüdür. Devletimizin bekası için çalışma ve üstün gayret sarf etme günüdür. Ötekileştirmek isteyenlere yüz vermeme günüdür. Tek yumruk olarak şer odaklarına karşı durma günüdür. Bilim ve aklın temin ettiği destek ile milletimizin değerlerine sahip olma günüdür. Yüce Allah’tan temennimiz 15 Temmuz gecesi göstermiş olduğumuz birliğin ve direnişin daimi olmasıdır.

      Uludağ Üniversitesi olarak; milletimizin ortak menfaatlerinden yana duruşumuzu korumaya ve devletimizin “Büyük Türkiye” hedefleri doğrultusunda çalışmaya devam edeceğimizi buradan bir kez daha ilan ediyoruz.

      Bu vesileyle ülkenin selameti için canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet milletimize baş sağlığı diliyoruz. Yaralılarımıza da acil şifalar temenni ediyoruz.

      Video için tıklayınız...

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [28-Tem-2016]

Haber Görüntüleme : [1.079]