Türk Hat Sanatı Sergisi

Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezinde, Festival kutlamaları kapsamında Hat Sergisi ve Hattat Mahmut ŞAHİN tarafından Türk Hat Sanatı üzerine söyleşi gerçekleştirildi. Hattat Mahmut ŞAHİN Hat sanatının geçmişten günümüze kadar kullanılmış olan malzemelerinin kullanım süreci hakkında bilgi vererek Hat sanatı üzerine görsel bir sunum yaptı. Hat sanatının çeşitlerine ve usullerine de değinen Hat Sanatçısı ŞAHİN, söyleşi sonunda Rektör Prof. Dr. Yusuf ULCAY’a, Üniversite Yönetimine ve Sağlık Kültür Daire Başkanı Hamza MERAL’e bu imkanın kendilerine sunulmasından dolayı teşekkür etti.

Bab-ı Nun Geleneksel Sanatlar ve Kültür Derneği yönetim kurulu ve kurucu üyesi ve aynı zamanda Tezhip sanatçısı olan Neslihan DURAN ise yaptığı açıklamada; yaklaşık 26 hat sanatçısının klasik usüllerle gerçekleştirdiği, hocalarının ve öğrencilerin eserlerinden oluşan serginin nadide çalışmalardan ibaret olduğuna dikkat çekti.

Haber Tarihi : [13-May-2016]

Haber Görüntüleme : [1.190]