Uludağ Üniversitesi’nde Görkemli Festival Açılışı
 Uludağ Üniversitesi’nde Görkemli Festival Açılışı

Uludağ Üniversitesi 2016 Öğrenci Festivalleri kapsamında yapılan, Kültür, Spor ve Çevre Festivallerini görkemli bir törenle açtı.

      Sağlık Kültür Daire Başkanlığı önünde gerçekleşen açılışa, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf ULCAY, Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım ÖNER, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdülkadir KARLIK, Rektör Yardımcıları, Öğretim Üyeleri, İdari Personel ve Öğrenciler katıldı.

      Törende kısa bir konuşma yapan Kıbrıs Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım ÖNER, Uludağ Üniversitesi’nin yapmış olduğu festival organizasyonunun üniversite ve öğrenciler açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, Uludağ Üniversitesi ile akademik ve idari ilişkileri geliştirmeye açık olduklarını belirtti.

      Rektör Prof. Dr. Yusuf ULCAY ise yaptığı konuşmada; dünyanın gelişmiş üniversitelerine bakıldığında festival etkinliklerinin daha ciddi daha güzel fakat üniversitenin kendi öğrencilerinin etkinlikleri olduğunu anlatarak üniversitemizin de bu festivalleri dolu dolu ama öğrencilerin kendi ürettiği sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetlerle geçirmesi gerektiğini vurguladı.

 “Bu tür festival ya da etkinlikler öğrencileri yarına hazırlayan öge ve etkendir, eğitimin de bir parçasıdır”

       ULCAY konuşmasının devamında: “Bu tür festival ya da etkinlikler öğrencileri yarına hazırlayan öge ve etkendir ve eğitimin de bir parçasıdır” diyerek festivalin öğrenciler açısından önemine değindi. Bir çok spor aktivitesinde Uludağ Üniversitenin başarıları olduğunu, federasyon onaylı spor kulüplerinin olduğunu ve bu tür etkinliklerde bu sporcuların başarılı gösterilerini izlemekten mutluluk duyduklarına değindi. Aynı şekilde Kültür ve Bilim dallarında da aynı başarıda toplulukların olduğuna değindi ve bunu desteklemeye devam edeceklerini dile getirdi. Bu Festivalde emeği geçen Akademik ve İdari Personele ve özellikle de öğrencilere verdikleri emekten dolayı teşekkür etti.

Yapılan Gösteriler Festivale Damga Vurdu

      Açılışta yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla beraber U.Ü. Mağaracılık ve Dağcılık Topluluğunun tırmanışlarıyla binadan aşağıya Türk Bayrağı sarkıtıldı. Uludağ Üniversitesi Dans Topluluğu’nun yaptığı HipHop gösterileri izleyicilerden büyük alkış aldı. Büyükşehir Belediyesi Kılıç Kalkan takımı ve sanat Yönetmenliğini Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nazım GÜRAK’ın yaptığı Halk Oyunları Topluluğu yaptığı gösteriler ile dikkatleri üzerine çekerek seyircilerden alkış yağmuru aldı. Engelli Biriminin düzenlediği etkinlikte de engelli sporcu yaptığı gösteriyle sporun engel tanımadığını bir kez daha gösterdi.

      Antrenörlüğünü Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi cengiz AKÇA’nın yapıtığı, Guinness Dünya Rekortmeni Karizma Show ekibi, yaptığı eşsiz akrobasi denemeleriyle izleyenleri adeta büyüledi. Gösteriler müzik ve dans eşliğinde seyircilerinde katıldığı heyecanın bir an bile eksik olmadığı atmosferde gerçekleşti.

      Açılış ve gösterilerinin ardından Festival alanında kurulan standları tek tek gezen Rektör Prof. Dr. Yusuf ULCAY Öğrencilerle sohbet etti. Standlarda sergilenen ürünleri inceleyen ULCAY öğrencilerden bilgi alarak yaptıkları çalışmalarda onlara destek sözü verdi. Yapılan tüm faaliyetlere emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [13-May-2016]

Haber Görüntüleme : [1.116]