Nefes Kesen Türk Musikisi Konseri
 Nefes Kesen Türk Musikisi Konseri

      T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları, Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şubesi, Uludağ Üniversitesi ve Osmangazi Belediyesi’nin beraber organize ettiği “Uluslararası Öğrenciler Akademisi 2016” açılışına nefes kesen bir konserle başladı.

      12 Nisan 2016 tarihinde gerçekleşen konser öncesinde yabancı öğrenciler adına  İbrahim Bachir ABDOULAYE duygu dolu konuşma yaptı. Osmangazi Belediyesi'ni temsilen Yrd. Doç. İsmail SELİMOĞLU, Büyükşehir Belediyesi'ni temsilen Muhsin ÖZÜKURT katıldı.     

      Yoğun katılımın olduğu konserde dinleyiciler, usta sanatçıların eşsiz enstruman yorumlarını ilgiyle dinlediler. Tambur’da Özer ÖZEL, Ney’de Sadreddin ÖZÇİMİ ve Klasik Kemençe’de Derya TÜRKAN, nadide Klasik Türk Musikisi eserlerini dinleyiciyle buluşturdular.

      Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı, Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şubesi, Uludağ Üniversitesi ve Osmangazi Belediyesi ile beraber bu yıl 4.’sü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Öğrenci Akademisi; Dünyanın dört bir yanından gelen üniversite öğrencilerinin akademik, sosyal ve kültürel donanımlarının güçlendirilmesi, ilgi ve çalışma alanlarına ilişkin yeni olanakların sunulması, eğitim gördükleri akademisyenler başta olmak üzere yazar ve sanatçılarla yakın ilişkiler kurabilmelerine olanaklar hazırlanması, Türk öğrencilerle ve kendi aralarındaki iletişimin güçlendirilmesi ve öğrencilerin kültür birikimlerinden diğer öğrencilerin faydalanabileceği programlardan oluşmaktadır.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [14-Nis-2016]

Haber Görüntüleme : [1.157]