Dalmak Özgürlüktür!
 Dalmak Özgürlüktür!

Uludağ Üniversitesi Sualtı Topluluğu (USAT) her yıl olduğu gibi bu yıl da engellileri unutmadı. 9 yıldır aralıksız devam eden ‘Dalmak özgürlüktür’ sloganıyla 16 engelli çocuk havuzla buluşturuldu.

Dalmak Özgürlüktür!

      Ülke nüfusunun %12'lik bir bölümünü engelli vatandaşların oluşturduğunu, ancak yaklaşık 8 milyon vatandaşımızın göz ardı edildiğine parmak basan gençler, yaptıkları projeler ile dikkatleri engellilik üzerine çekiyor.

Dalmak Özgürlüktür Nedir?

      Kaptan Cousteau'nun "Dalmak Özgürlüktür!" felsefesi ile 2004 yılında başlatılan proje her geçen gün bir adım daha ileri götürülüyor.

      Erikli Yüzme Havuzu'nda 5-6 / 12-13 Mart tarihlerinde Dalmak Özgürlüktür projesi kapsamında çeşitli bölgelerden gelen 8-16 ya arasındaki 16 genç, üniversiteli abla ve ağabeylerinin denetiminde dalış ve yüzme çalışmalarına katıldı.  Proje kapsamında yaş ve sağlık durumu elverişli olan engellileri sualtının özgürleştirici ve büyüleyici etkisiyle tanıştırdılar.

      Proje gönüllüsü gençler öncelikle amaçlarının projeye katılan engellilere sualtının birleştirici ve engelleri ortadan kaldıran dünyası ile tanıştırmak olduğunu söylüyorlar. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Erkurt Holding sponsorluğunda gerçekleştirilen, çalışmalara katılan engelli çocukların mutluluğu yüzlerinden okunurken, USAT Başkanı Sinan ERDEN diyor ki "Engellilerin yardımdan çok  onlar için yaratılacak imkanlara ihtiyaç duyduğu bilinciyle, Uludağ Üniversitesi Sualtı Topluluğu olarak belli sayıda engelli ile belirli tarihler arasında bu projeyi gerçekleştirebiliyoruz, amacımız bu ve benzeri projelerin ülkemizde yaygınlaşmasını sağlayarak, daha geniş kitlelere ve daha fazla engelli kardeşimize ulaşmasını sağlamak ve engellilik hakkında farkındalık yaratabilmek".

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [05-Nis-2016]

Haber Görüntüleme : [1.591]