Bursa Valisi Karaloğlu'ndan Madalya Alan Sporculara ve Antrenörlere Ödül
 Bursa Valisi Karaloğlu'ndan Madalya Alan Sporculara ve Antrenörlere Ödül

2015 Sezonunda katıldıkları Uluslararası müsabakalardan madalya ile dönen sporcular ve antrenörler, Bursa Valiliği koordinesinde gerçekleştirilen tören ile ödüllendirildi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu törende yaptığı konuşmada; "2015 yılında ülkemizi uluslarası şampiyonalarda Avrupa ve Balkan Şampiyonalarında  temsil eden ve madalya alan 91 sporcumuza,  onların değerli hocalarına küçük de olsa onları unutmadığımızı onların başarısıyla gurur duyduğumuzu yüzlerine söyleme adına burada sizlerle beraberiz. Ben her şeyden önce şampiyon sporcularımızı kutluyorum. Onlara  emek veren hocalarını, onlara sahip çıkan kulüplerini, başarıda payı olan bütün spor adamlarını yürekten kutluyorum” dedi.

Uludağ üniversitesi Badminton takımı oyuncuları ve takım antrenörü Öğr. Gör. Aygül AKÇA da ödül alanlar arasındaydı. Uludağ Üniversitesi Bayan Taekwondo Takımı sporcularından Sümeyye İLOĞLU ve Hatice Kübra İLGÜN de madalyalarını aldılar.
Bursa'nın sportif tesisleşme hamlesinin yakın zamanda tamamlanacağına işaret eden Vali Karaloğlu; "Bursa gerçekten çok ciddi bir spor kentidir. Hem spor alt yapısıyla  hem de lisanslı sporcu sayısı bakımından Türkiye'nin önemli bir spor kentidir. Rio'da gerçekleştirilecek olimpiyatlara gidecek 4 sporcumuzun adları kesinleşmiş. Bu sayı çok az. Tüm spor dalları için alt yapı çalışmalarımız devam ediyor. Bunlar bittikten sonra 2020 yılında olimpiyata gönderdiğimiz sporcu sayısı 4 olursa o zaman hiç birimiz, sporcusundan kenti yöneten Valisine kadar bu kentte görevimizi yapmıyoruz demektir. Onun için mutlaka, bu şehir spor konusunda kendisine yeni hedefler koyarak o hedefler doğrultusunda da merkezi hükümetiyle, yerel yönetimiyle, sivil toplumuyla spor kulübüyle, sporcusuyla çok çalışmak durumundayız. Ben bu gün ödül alan bütün sporcularımızı tebrik ediyorum. Gözlerinden öpüyor sporcularımız için emek sarf eden herkese teşekkür ediyorum." diyerek sözlerini bitirdi.

Gerçekleştirilen törende toplam 68 sporcu ve 36 antrenör, toplamda 142 adet çeyrek altın ile ödüllendirildi. 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [18-Mar-2016]

Haber Görüntüleme : [1.008]