“Spor Oyunları 2016” Rektör Yusuf ULCAY’ın Konuşmasıyla Açıldı.
 “Spor Oyunları 2016” Rektör Yusuf ULCAY’ın Konuşmasıyla Açıldı.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından organize edilen “Spor Oyunları2016” açılışı Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Yusuf OLCAY’ın katılımıyla gerçekleşti.

Açılışa ayrıca Rektör Yardımcıları, Genel Sekreter, Fakülte Dekanları, Bursa İl Gençlik ve Spor Müdür Yardımcısı, Üniversite Öğretim Üyeleri, Öğretim Görevlileri, İdari Amirler ve kurum personelleri eşlik etti.

Ankara’da gerçekleştirilen hain terör saldırısı ve üzücü kayıplarımız nedeniyle eğlence ve müzik etkinlikleri iptal edilen açılış töreni 11:30’da Anıt Alan bölgesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.  

Bando ve Kortej eşliğinde, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı önüne yürüyüş yapılan yürüyüşün ardından, Rektör Prof. Dr. Yusuf ULCAY’ın açılış konuşmasıyla devam etti.

Spor Birliği Toplulukları’nın kurdukları tanıtım standlarıyla yoğun katılım gösterdiği açılışta konuşan Rektör Ulcay; hain terör saldırısı nedeniyle eğlence ve müzik etkinliklerinin iptal edildiğini fakat spor müsabakalarının devam etmesi gerektiğini belirterek, müsabakalarda yer alan yarışmacılara başarılar diledi.

Açılış konuşmalarının ardından ULCAY, Spor Birliği Toplulularının standlarını tek tek gezerek, topluluk üyeleri ile sohbet etti. Toplulukların taleplerinin karşılanmasında çok hassas olduklarını ve her türlü desteği sağlamada azami gayret gösterdiklerini dile getiren vurgulayan ULCAY, bu konuda öğrencilere desteklerinin süreceğini belirtti.

“Spor Oyunlar 2016” 17 Mart 2016 – 15 Mayıs 2016 Tarihleri arasında devam edecek. Futsal, Basketbol, Voleybol, Tenis, Masa Tenisi, Eskrim, Satranç, ve Atletizm branşlarında yapılacak olan müsabakalarda toplam; 9 Fakülte, 12 Meslek Yüksekokulu, ve 1 Yüksekokulu’nun takımları birbiriyle yarışacak.

 

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [17-Mar-2016]

Haber Görüntüleme : [1.045]