Bursa Akademi’nin bu haftaki konuğu Prof. Dr. Veysel BOZKURT oldu.

Bursa Akademi Fikir Zanaatkarları atölyesi bu hafta Prof. Dr. Veysel Bozkurt'u ağırladı. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi öğretim üyesi olan Bozkurt, yapmış olduğu konuşmada Post-endüstriyel toplum kavramı üzerinden Türkiye'de ve Dünya'da gerçekleştirilen ar-ge faaliyetlerinden bahsederek, yüksek teknoloji ile olan ilişkimizin nasıl olması konusunda bir ölçüt ortaya koydu. Teknolojik ilerlemenin, kültürel ve sosyolojik açıdan belli bir düzeye ve dinginliğe ulaşmış toplumlarda tam olarak ortaya çıktığını tablolarla ve elde edilen verilerle ispatlamaya çalıştı.

Bozkurt, sonrasında öğrencilerden gelen sorular ile konuyla alakalı spesifik örnekler ve anektodlar paylaşarak, konuşmasını nihayete erdirdi.

Bursa Akademi'nin bundan sonraki konuğu Prof. Dr. Ali Birinci olacaktır. Onun ardından Dr. Mustafa Özel, Doç. Dr. Bünyamin Bezci ve Prof. Dr. Besim Dellaloğlu ile devam edecektir.

Haber Tarihi : [17-Mar-2016]

Haber Görüntüleme : [1.035]