Türk Dünyası ve Kültürü Topluluğu ‘3.Geleneksel İzmir Gezisi'ni Tamamladı

  Türk Dünyası ve Kültürü Topluluğu’nun geleneksel hale getirdiği, ‘3.Geleneksel İzmir Gezisi ‘ adı altında İzmir’e gezi düzenledi. 5 Kasım 2016 Cumartesi günü saat 03.00’da Görükle yerleşimden yola çıkan Türk Dünyası ve Kültürü Topluluğu aynı gün saat 23.30’da Bursa’ya döndü.

     

             Topluluk üyelerinin yoğun katılım sağladığı gezide, topluluk üyeleri yol boyunca marşlar söyleyerek gözünü kırpmadı. Gezinin ilk durağı Orta Asya Türklüğünün halen daha izlerini taşıdığı Alaş Kazak Vadisi Kımız Çiftliği oldu. Çiftlikte program doğa yürüyüşü ile başladı. Ardından topluluk üyeleri çiftlikte hep beraber kahvaltı yaptı. Kahvaltının ardından Türk kültüründe ayrı bir yeri olan otağ tanıtımı yapıldı. 

      

      

       Otağın Türkler için öneminden bahseden Gülnar Hanım aynı zamanda kımızında tanıtımını yaptı. Daha sonra topluluk üyeleri çiftlikteki atlara yoğun ilgi göstererek, ata binme faslından sonra çiftlikteki program sona erdi.

      

               Gezinin ikinci durağı Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü oldu. Burada enstitü hocaları tarafından enstitünün tanıtımı yapıldı. Enstitü görevlilerinin öğrencilere ilgi ve alakası takdire şayandı. Aynı zamanda öğrencilerinde ilgisi, enstitü hakkında sordukları sorular ile doğru orantılıydı

   

                 Gezinin üçüncü ve son durağı olarak Zekeriya Doğan Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor derneği ziyaret edildi. Dernek yetkilileri, topluluk üyelerine, derneğin kuruluş amacı, faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Derneğin öğrencilere yemek ikramından sonra hatıra fotoğrafı çekildi ve gezi burada son buldu. 

      

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [13-Kas-2016 22:00]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [(Veri Yok)]

Duyuru Görüntüleme : [2.467]