BUÜ’lü akademisyenlere en iyi makale ödülü

Türk Nöroloji doktorlarını temsil eden Türk Nöroloji Derneği’nin 58. Ulusal Kongresi 18-24 Kasım tarihleri arasında Antalya’da düzenlendi. BUÜ’lü akademisyenlerin hazırladığı makale, 2021 yılı en iyi makale dalında birincilik ödülü kazanmayı başardı.

Yerli ve yabancı iki bini aşkın katılımcıyla gerçekleşen kongrede Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim dalı, Tıbbi Biyoloji Anabilim dalı, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi, Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim dalları ile ortak yapılan çalışma derece aldı.

BUÜ Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı’nda görev yapan Prof. Dr. Sevda Erer Özbek’in ilk isim, Dr. Öğr. Üyesi Işıl Ezgi Eryılmaz’ın ikinci isim olduğu “Türk Popülasyonundaki Erken Başlangıçlı Parkinson Hastalarında Dopamin β-hidroksilaz Fonksiyonel Polimorfizminin Rolü  "The Role of the Dopamine β-hydroxylase Functional Polymorphism in Patients with Early-Onset Parkinson’s Disease in the Turkish Population " başlıklı makale 2021 yılı en iyi makale dalında birincilik ödülü aldı.

Haber Tarihi : [09-Ara-2022]

Haber Görüntüleme : [1.171]