BUÜ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ MEZUNLARI 20. YIL ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ
 BUÜ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ MEZUNLARI 20. YIL ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Bölümümüzün ilk kez mezun verdiği yıl olan 2004’ün 20. yılı onuruna 11 Mayıs 2024 Cumartesi günü kampüsümüzde bir mezunlar buluşması etkinliği gerçekleştirdik. Etkinliği bölümümüzün 20. Yıl Hazırlık Komisyonu, Psikoloji Topluluğu üyesi öğrencilerimizin desteğiyle organize etti. Etkinliğe çok sayıda mezunumuz ve ailelerinin yanı sıra mevcut öğretim elemanlarımız ile önceki yıllarda bölümümüze emek vermiş öğretim üyelerimiz katıldı.

20. YIL ETKİNLİĞİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ FEN BÖLÜMLERİ BİNASI'NDA BAŞLADI

Fen-Edebiyat Fakültesi Fen Bölümleri Binası’nda ikramlarla başlayan ve Polis Memuru İbrahim Akın Salonu’nda birinci bölümü gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Leman Pınar Tosun yaptı. Açılış konuşmasının ardından konuklara bölümümüzün 20 yılından karelerin yer aldığı bir barkovizyon gösterisi izletildi. Etkinlik; bölümümüz kurucularından Prof. Dr. Nermin Çelen, eski bölüm başkanlarımızdan Prof. Dr. Hasan Gürkan Tekman ve Türk Psikologlar Derneği Bursa Şube Başkanı (aynı zamanda mezunlarımızdan olan) Uzman Psikolog Ali Demirel’in konuşmalarıyla devam etti. Ayrıca açık mikrofon etkinliği ile diğer konuklarımıza da söz verildi. Bu aşamada mezunlarımızın yanı sıra önceki öğretim üyelerimizden Prof. Dr. Gülay Dirik bölümümüzün kendisi için sahip olduğu anlamı konuklarla paylaştı. Daha sonra mezunlarımız QR kod ile giriş yaptıkları dijital bir mecrada bölümümüzle ilgili görüş, duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

Bir başka dijital mecra yoluyla eğlenceli bir bilgi yarışması gerçekleştirildi. Bu bilgi yarışmasında konuklarımız telefonlarının ekranına gelen, psikolojiyle ilgili bir “bilginin” doğru mu yanlış mı olduğunu tahmin etmeye çalıştı. En çok sayıda soruya en kısa sürede doğru yanıt verenin avantajlı olduğu bilgi yarışması oldukça çekişmeli geçti. Yaklaşık 20 dakika süren oyunun galibi olan mezunumuz Ceren Ceylan Ergun’a anı belgesini bölüm başkanımız Prof. Dr. Leman Pınar Tosun takdim etti.

Etkinliğin bu aşamasının sonunda 2004 yılı mezunlarımıza ve bölümümüze uzun yıllar emek vermiş önceki öğretim üyelerimize de (Prof. Dr. Nermin Çelen, Prof. Dr. Hasan Gürkan Tekman, Prof. Dr. Gülay Dirik, Dr. Öğr. Üyesi Yıldız Özkılıç) anı belgeleri takdim edildi. Daha sonra etkinliğe ara verildi ve tüm konuklarımız bölümümüzün yer aldığı Sosyal Bölümler Binası’na davet edildi.

ETKİNLİK PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ'NDE DEVAM ETTİ

Etkinliğin, Sosyal Bölümler Binası Psikoloji Bölümü’nde gerçekleşen ikinci bölümünde mezunlarımız ve öğretim üyelerimiz uzun yıllar geçirdikleri bölümlerini yeniden görerek geçmişi yad etme fırsatı buldu. E-025 ve E-028 no.lu dersliklerimizde barkovizyon gösterisinin uzun versiyonu konuklarımıza gösterildi. Daha sonra Psikoloji Topluluğu üyesi öğrencilerimiz ile mezunlarımız arasında “Mezun Bul” oyunu oynandı. Kendilerine verilen ipuçları sayesinde 4.22 dakikada beş mezun bulmayı başaran topluluk üyesi öğrencilerimiz Yusuf Remzi Demir ve Azra Sevindik oyunun kazananları oldu. Son olarak tüm konuklarımız; sınıfların önünde yer alan fotoğraf çerçevesi, mezuniyet yıllarını temsil eden rakamlar ve Araş. Gör. Deniz Bilger’in 20. Yıl etkinliği için hazırladığı bir punch nakış ile fotoğraf çekilme imkânı buldular. 20. Yıl etkinliği, bölüm başkanımız Prof. Dr. Leman Pınar Tosun’un E-025 no.lu derslikteki kapanış konuşması ve toplu fotoğraf çekimleriyle sona erdi.

Bu özel günde etkinliğimize katılarak veya iyi dileklerini göndererek bizi mutlu eden tüm mezunlarımıza, öğretim üyelerimize, sponsorlarımıza ve etkinliğimize destek sağlayan BUÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı birimine teşekkür ederiz.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [14-May-2024]

Haber Görüntüleme : [401]