Deprem sonrasında psikolojik sağlığın korunmasına yönelik rehberler

Aşağıdaki listede, deprem sonrası dönemde kendisinin ve yakınlarının psikolojik sağlığını korumaya çalışan bireylere yönelik bilgi ve öneriler sunulan bir grup çevrimiçi kaynağı bir araya getirdik. Yararlı olması ümidi ile.

 

Bu videoda Türk Kızılay Derneği büyük veya küçük ölçekli kriz olaylarında nasıl Psikolojik İlk Yardım uygulanması gerektiği konusunda bilgi vermektedir. Bu videoda anlatılanlar acil durum ve insani yardım sırasında ve sonrasında çalışan personele ve topluma yöneliktir.  


Bu yayında Türk Psikologlar Derneği deprem sonrası uygulanan Psikolojik İlk Yardımın temel ilkeleri, ilk yardım süreci  ve önceliklere dair bilgi sunmaktadır. 


Bu yayında Türk Psikologlar Derneği deprem sonrasında aile üyelerinin ve özelde çocukların ihtiyaç duyacağı yaklaşıma ve tutumlara dair bilgi sunmaktadır. 


Bu kaynakta Türkiye Psikiyatri Derneği Ruhsal Travma ve Afet Çalışma Birimi, deprem sonrası erken dönemde nasıl hissedildiği, neler yaşanabileceği, daha iyi hissetmek için yapılabilecekler ve çocukların deprem sonrası neler yaşayabilecekleri ve bunlarla nasıl baş edebileceklerine dair bilgi sunmaktadır.


Bu kaynakta Türkiye Psikiyatri Derneği Ruhsal Travma ve Afet Çalışma Birimi, travmanın tanımı, türleri, ve travmaya bağlı yaşanabilecek durumlara dair bilgi sunmaktadır.


Travma durumlarını takiben, alkol ve ilaç kullanımını yönetme ile geçmişte alkol ve madde kullanımı olan bireylere yönelik bilgilendirme içermektedir (Not: Office of Mental Health ajansının web sitesinde yer alan broşürün uyarlanmış halidir).

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [18-Şub-2023 12:36]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [18-Şub-2023 15:09]

Duyuru Görüntüleme : [889]