Lisansüstü Tez Desteği

Marmara Belediyeler Birliği (MBB), Şehir Politikaları Merkezi bünyesinde MBB üyesi illerde faaliyet gösteren üniversitelerde yürütülmekte olan yüksek lisans ve doktora tezlerine sağlanan destek programı devam etmektedir. 2021 yılı itibarıyla 6. dönemine giren lisansüstü tez destek programı, MBB Bilimsel Çalışmaları Destekleme Yönetmeliği’ne uygun olarak yapılmaktadır.

Başvuru koşulları aşağıdaki gibidir:

1) Tez, yerel yönetim, şehircilik, mimarlık, Marmara Bölgesi, Marmara Denizi, su yönetimi, çevre yönetimi, iklim değişikliği veya afet yönetimi gibi konularla ilgili olmalıdır.

2) Araştırmacıların yüksek lisans veya doktora programında tez yazım aşamasına geçmiş ve tez konusunun ilgili üniversitenin enstitüsü tarafından onaylanmış olması gerekmektedir.

3) Sadece Marmara Bölgesi’nde bulunan üniversitelerde tez çalışmalarını yürüten araştırmacıların başvuruları kabul edilecektir.

4) 10 adet doktora ve 5 adet yüksek lisans tezi desteklenecektir. Destek miktarı her bir doktora tezi için 15.000 ₺, her bir yüksek lisans tezi için 6.000 ₺ olarak belirlenmiştir. Başvurular yalnızca bilimseldestek.marmara.gov.tr adresine yapılacaktır. Son başvuru tarihi 12 Şubat 2021 olarak belirlenmiştir.

Başvuruların nihai değerlendirmesi MBB Encümeni tarafından yapılacaktır. Sonuçlar www.marmara.gov.tr web sitesinden duyurulacaktır. Destek verilmesi uygun görülen tez sahipleri sözleşmeye davet edilecektir.

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [29-Oca-2021 10:28]