"Friendly Workshop on Diophantine Equations and Related Problems 2019" isimli Çalıştay

Bursa Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Gökhan SOYDAN, Prof. Dr. İsmail Naci CANGÜL ve Doç. Dr. Musa DEMİRCİ ve Purdue Üniversitesi (A.B.D.) öğretim üyesi Prof. Dr. Alain Togbe tarafından düzenlenen “Friendly Workshop on Diophantine Equations and Related Problems 2019” (http://fwderp2019.uludag.edu.tr) isimli uluslararası Sayılar Teorisi çalıştayı 06-08 Temmuz 2019 tarihleri arasında Bursa Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü’nde gerçekleşti. Çalıştaya 11 farklı ülkeden 32 katılımcı iştirak etti. Bu çalıştayın bilimsel kısmı iki gün sürdü. Bilimsel kısmının ilk bölümünde Sayılar Teorisinin Diophant denklemler alanında 2 davetli konuşmacı ve diğer katılımcılar tarafından toplam 16 sunum yapıldı. Çalıştayın bilimsel kısmının ikinci bölümünde ise “Problem Section” başlığı altında bazı çözülmemiş problemler sınıf ortamında tartışıldı. 8 Temmuz 2019 Pazartesi günü de Bursa’daki tarihi yerlerin gezdirilmesi ve çalıştay yemeğinin icra edilmesi ile çalıştay tamamlandı. Özellikle katılan lisansüstü ve lisans öğrencilerin kariyer planlamalarına faydalı olacak bu etkinlik, akademisyenlerimizin uzun yıllardır süregelen işbirliklerinin artarak devamını sağlayacaktır.

Haber Tarihi : [16-Tem-2019]

Haber Görüntüleme : [1.727]